Mobil uygulama pazarı giderek büyüyor, ancak bu oyun alanına dahil olmak o kadar kolay değil. Bir mobil uygulama geliştirmek ve daha sonra bunun desteğini sağlamak için birkaç bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekebilir. Eğer biraz yazılım bilgisi ve deneyiminiz varsa, Smartface’in sunduğu mobil uygulama geliştirme platformu App Studio’yu kullanarak kendi başınıza hareket edebilir, büyük masraftan kurtulabilirsiniz.
Ücretsiz olarak yazılım geliştiricilerinin kullanımına açılan App Studio sayesinde ayrı ayrı platformlarla Android uygulaması yazmak için Java bilgisine sahip olmaya veya iOS uygulaması geliştirmek için Objective-C öğrenmeye gerek kalmıyor.
Smartface’in sunduğu yazılım geliştirme platformu iOS ve Android ile çalışan tüm cihazlara tek bir platformu kullanarak uygulama geliştirme imkanı sunuyor. Görsel tasarımı WYSIWYG (Bilgisayarda göründüğü gibi çıktı üreten) editörü ile yapılan mobil uygulamanın nasıl işleyeceğini de App Studio’nun kütüphanesine yüklenmiş hazır kodlarla hızlı şekilde, sadece JavaScript kullanarak ayarlayabilirsiniz.
App Studio ile geliştirilen iOS ve Android uygulamaları “native”, yani o işletim sisteminin doğasına uygun şekilde paketleniyor, bu da uygulamaların mümkün olan en iyi performansı sunmasını sağlıyor. Geliştirme süreci tamamlandığında Android uygulamaları için .apk, iOS için de .xcodeproj uzantılı mobil uygulama dosyaları otomatik olarak üretiliyor. Bundan sonra Android için yapılacak tek şey .apk dosyasını Google Play Store veya başka herhangi bir mağazaya yüklemek. iOS için de Xcode yazılımında proje dosyasını açıp son derleme işlemini gerçekleştirmek ve .ipa uzantılı dosyayı oluşturmak gerekiyor.
Smartface’in mobil uygulama geliştirme platformuyla hem tablet hem de akıllı telefon uygulamaları geliştirmek mümkün oluyor.
App Studio’yu ücretsiz olarak indirip kendi mobil uygulamanızı geliştirmek için çalışmaya başlayabilirsiniz. Uygulamanın yayını noktasında Smartface’in sunduğu çeşitli teklifler bulunuyor. Çalışmalarınızı bitirip uygulamanızı yayınlamaya karar verdiğiniz takdirde bunlara mutlaka gözatmalısınız.
İlgili >> App Studio, Geliştirici Merkezi