Slack 2020 sona ermeden kullanıcılarına hikaye ve bas-konuş özellikleri sunmaya hazırlanıyor. Her iki özellik de koronavirüs salgınıyla birlikte geçilen yeni çalışma düzenine daha iyi uyum sağlanması amacıyla hazırlandı. Slack yeni özellikleriyle sürekli olarak video görüşme yapılmasının ve verimsiz kısa mesajların önüne geçmeyi hedefliyor. Yeni özelliklerin insanların hasret kaldığı ofis içi iletişim alışkanlıklarını, kısmen de olsa, geri getirmeyi hedefliyor.
Instagram hikayelerinin merkezinde insanların günlük yaşam deneyimlerini aile üyeleri ve arkadaşlarıyla paylaşması bulunuyor. Slack’te ise hikayelerin durum güncellemesi yapma, hızlı şekilde yeni ajanda belirleme veya görev bildirimi amacıyla kullanılması öngörülüyor.
The Verge sitesine konuşan Slack CEO’su Stewart Butterfield, hikaye özelliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Instagram veya Snapchat’teki hikayeler gibi olacak. Ancak Slack’te olacak. Yakında tüm yazılımlarda bu özelliğin olacağı şakası yapılıyordu ve ben de bunu komik buluyordum. Ama pandemi döneminde işe bakışımızın değişmesi, bizim için bunun zamanının geldiğini gösteriyor.”
Butterfield, 15 dakikalık bir toplantı yapmak yerine kısa bir videonun çekilebileceğini ve bunun gereksiz toplantı ihtiyacını ortadan kaldıracağını belirtiyor. Slack’te hikaye formatının nasıl sunulacağı hâlâ test ediliyor. Ancak platform kanalların hemen yanında gösterilecek bu kısa videolarla “güncellemeleri daha insani hâle getirmeyi” amaçlıyor.
Slack’in sunmaya hazırlandığı bir diğer yenilik ise bas-konuş özelliği. Kullanıcılar bu özellik sayesinde ekip arkadaşlarıyla hızlı bir şekilde zahmetsiz olarak sesli iletişim kurabilecek.
Butterfield, bu özelliği şu sözlerle değerlendirdi: “Ana fikir şu… Elimizde zaten kanallar mevcut. Bir görüşme başlatmak veya programlamak çok zahmetli olabiliyor. Kimi zaman tıpkı aynı ofisteymişiz gibi birbirimize seslenme ihtiyacı duyabiliyoruz. Biz de bu ihtiyacı karşılamayı ve bu deneyimi yeniden yaşatmayı istiyoruz.”
Slack, hikaye ve bas-konuş özelliklerinin henüz prototip aşamasında olduğunun altını çiziyor. Butterfield, 2020 bitmeden bu özelliklerin kullanıcılarla buluşacağını belirtiyor. Bu da en kötü ihtimalle 2,5 ay içinde Slack kullanıcılarının yeni imkanlardan yararlanabileceği anlamına geliyor.