Teknoloji

Siri iOS 18 ile yapay zeka dopingi alacak

siri ios 18

Apple, Siri sanal asistanına iOS 18 ile güncellenmiş bir tasarım, konuşulan dil komutlarını konuşma ve anlama konusunda iyileştirmeler ve OpenAI’nin ChatGPT modeliyle entegrasyon gibi yapay zeka destekli birçok özelliğin geleceğini duyurdu.

Apple’ın 10 Haziran’daki WWDC etkinliği sırasında duyurulan bu özelliklerden bazıları, şirketin yeni gizlilik odaklı kişisel istihbarat sistemi olan ve kullanıcılar adına uygulamalardaki eylemleri kontrol edebileceğini söyleyen Apple Intelligence’ın açtığı yoldan geliyor. Apple, Siri tarafında bu eylemlerin uçak iniş zamanını kontrol için kullanıcı e-postalarından bilgi almak veya cihazda bir sürücü ehliyeti görüntüsünü bulup sizin için bir form doldurmak üzere bu bilgiyi ayıklamak gibi şeyleri içerdiğini belirtti.

siri ios 18

Apple, Siri’nin güncellenmiş tasarımının onu cihaz genelinde daha belirgin hale getirdiğini ve kullanım sırasında ekranda çok renkli parlak bir kenarlık gösterdiğini söylüyor. Siri ayrıca, asistanla konuşurken sözcükleri aklına takılan kullanıcıları daha iyi anlayabilmeli ve istekler arasındaki konuşmanın bağlamını koruyabilecek.

Kullanıcılar, kullanmak istedikleri bir uygulamayı veya özelliği basitçe tanımlayarak da istekte bulunabilecek. Siri, ilgili bilgileri anlama ve getirme yeteneğini barındırıyor. Ek olarak, kullanıcılar yakında ekranın alt kısmına iki kez dokunarak sorularını ve isteklerini Siri’ye yazabilecek ve bu işlemlere yazarak veya sesli komutlarla devam edebilecek.

siri ios 18

Şirket, Apple Intelligence’ın Siri’ye harekete geçmesi ve ekranınızdaki şeyleri anlaması için “ekran farkındalığı” sağladığını, bu kişi size yeni bilgilerini ilettiğinde kişi kartındaki adresi güncelleme gibi şeyler yapmasına olanak sağladığını söylüyor. Siri’nin “yüzlerce” uygulama içi eylem gerçekleştirebilme yeteneği, belirli konumlardaki veya kıyafetlerdeki arkadaşların resimlerini getirmek ve “onları dikkat çekici hale getirmesi” istendiğinde bu resimleri geliştirmek gibi karmaşık görevleri tamamen sesli komutlar üzerinden gerçekleştirmesine olanak tanıyacak.

Siri ChatGPT gücünden iOS 18 dışındaki platformlarda da yararlanacak

Apple, gelecek ChatGPT entegrasyonu için Siri’nin, örneğin yemek tarifi tavsiyesi isterken “sizin için yararlı olabileceği durumlarda ChatGPT’nin uzmanlığından yararlanabileceğini” söylüyor. Siri, kullanıcılara bir isteği tamamlamak için ChatGPT’yi kullanıp kullanamayacağını soracak ve kullanıcı onayı verildiği takdirde bu bilgiyi doğrudan cihazın ekranında sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER