ManşetlerTeknoloji

Siri, iOS 18 ile uygulamalar üstünde daha fazla güce sahip olacak

siri ios 18

Apple, Siri için büyük bir yapay zeka güncellemesi planlıyor. Bloomberg’in haberine göre; bu güncelleme, belirli iPhone uygulama özelliklerini sesle kontrol etmeyi sağlayacak. Yenilenen Siri önümüzdeki yıl iOS 18 için yayınlanacak bir güncelleme kapsamında sunulacak.

Güncelleme, Siri tarafından kontrol edilen özellikleri otomatik olarak açarken Siri’nin telefondaki etkinliği analiz etmesine olanak tanıyacak. Başlangıçta Siri’yi yalnızca Apple tarafından yapılan uygulamalardaki özellikleri kontrol etmek için kullanmak mümkün olacak. Ancak şirket, uygulamaları içindeki “yüzlerce” komutu desteklemeyi planlıyor.

Siri’nin aynı anda yalnızca bir komutu işleyebileceği bildiriliyor. Ancak Apple, sonunda Siri’nin tek bir istekte birden fazla görevi yerine getirmesine izin verecek. Örneğin, Siri’den kayıtlı bir toplantıyı özetlemesi ve ardından bunu bir arkadaşa göndermesi istenebilecek.

Bu, Samsung’un 2017’de Bixby’yi piyasaya sürdüğünde Samsung’un uygulamalarında “dokunarak yapabileceğiniz her şeyi sesle de yapabilirsiniz” diyerek vadettiği şeye benziyor. Teknolojinin tam olarak nasıl çalışacağı belli değil ancak Microsoft’un yakın tarihli bir demosu, GPT-4o destekli Copilot asistanının Minecraft’ın nasıl oynanacağına dair ipuçları vermek gibi şeyler yapmak için ekranı nasıl izleyebildiğini göstermişti.

Bloomberg’de geçtiğimiz ay çıkan bir habere göre, Apple, cihazdaki birçok yapay zeka isteğini karşılamaya odaklanacak. Buluttan daha karmaşık istekleri getirirken iPhone’da daha basit komutları işleyebilir. OpenAI’nin Apple ile bir anlaşma yaptığına ve Apple’ın, Secure Enclave ile M2 Ultra yongalarını kullanarak bulut işlemenin güvenliğini artıracağına ve kullanıcılara uzaktan işlenen verilerin cihazlarında olduğu kadar güvenli olduğunu söyleyeceğine dair söylentiler de etrafta dolaşıyor.

Siri iOS 18 ile başka yetenekler de kazanacak

Bu, son birkaç haftadır gördüğümüz birden fazla haberle örtüşüyor. Araştırma makaleleri Apple’ın Siri’yi elden geçirmeye hazırlandığını belirtirken, AppleInsider’ın bulguları Apple’ın Mesajlar’daki metinleri analiz etme ve özetleme yeteneğini ekleyebileceğini öne sürüyor. Şirketin ayrıca Yapay Zeka transkripsiyonunu Sesli Notlar ve Notlara getirmeyi planladığı bildiriliyor.

Yeni Siri önümüzdeki yıl beklense de, iOS 18 hakkındaki ilk bilgileri almak için fazla beklemek gerekmiyor. Apple, yeni iOS sürümünü 10 Haziran’da WWDC 2024 kapsamında gözler önüne çıkaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER