Teknoloji

Setapp Mobile Avrupa’daki iPhone kullanıcılarına açık beta ile daha fazla uygulama sunuyor

setapp mobile

Setapp Mobile uygulama mağazası, Avrupa Birliği’ndeki iPhone kullanıcıları için açık betada kullanıma sunuldu. Mağaza şu an için 50’den fazla verimlilik ve yaşam tarzı odaklı uygulama içeriyor. Bu uygulamalar arasında seyahat planlama aracı Tripsy ve zihin haritalama uygulaması MindNode gibi popüler seçenekler bulunuyor.

Setapp’in geliştiricisi MacPaw, resmi iOS App Store’da bulunan bu uygulamaların kendi platformlarında daha basit bir kullanıcı deneyimi sunduğunu ve uygulama geliştiricileri için performansa dayalı adil bir ödeme modeli sağladığını belirtiyor.

Setapp, başlangıçta macOS için bir uygulama mağazası olarak piyasaya sürüldü, ancak şirket, daha sonra iOS kullanıcıları için mobil versiyonunu da başlattı. Setapp Mobile, Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası’nın Apple’a iPhone’larda üçüncü parti uygulama mağazalarına izin vermesini zorunlu kılmasının ardından, mayıs ayında kapalı beta olarak piyasaya sürülmüştü.

Setapp Mobile’ın açık betasına katılmak için iOS 17.4 veya daha yeni bir sürüm ve AB merkezli bir Apple Kimliği gerekiyor. Yeni AB aboneleri, platformun aylık 9.99 dolar / 9.49 avro olan “iOS Gelişmiş” planı için yedi günlük ücretsiz deneme süresi alabiliyor. Bu plan, kullanıcıların Setapp Mobile iOS uygulaması veya Setapp’in masaüstü / web pazarından diledikleri iPhone uygulamalarını indirmelerine olanak tanıyor.

Ancak sunulan birçok uygulamanın Apple App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebileceğini de belirtmek gerekiyor. Önceki davetiyeli beta programına katılan kullanıcıların ise erişimlerini sürdürmek için planlarını yükseltmeleri gerekecek; aksi takdirde 17 Eylül’den itibaren erişimleri sona erecek.

Setapp Mobile mağazası üzerinden uygulama indirmek şimdilik biraz zahmetli

Setapp üzerinden uygulama yükleme süreci şu an için biraz zahmetli olarak değerlendiriliyor. Ancak bunun üçüncü taraf uygulama mağazaları için yaygın bir durum olduğuna da dikkat çekiliyor. Uzun vadede bu sürecin daha kolay hâle getirilmesi hedefleniyor.