Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu 3.5 mm daha ince olacak

samsung galaxy z fold 6

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Samsung Galaxy Z Fold 6‘nın kalınlığı açıkken 5.6 mm, katlıyken de 12.1 mm. Bu değerler, Galaxy Z Fold 6’yı Çinli rakiplerinin gerisinde bırakıyor. Ancak Samsung’un gelecek yıl çıkaracağı katlanabilir telefonuyla birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

KED Global sitesinin haberine göre, şirketin başkanı ve mobil deneyim biriminin tepe yöneticisi TM Roh, yeni nesil katlanabilir telefonların daha ince olmasını istediğini ve ekipten “çok ince” bir katlanabilir telefon geliştirilmesini talep ettiğini dile getirdi.

Sektörel kaynakların verdiği bilgiye göre, Roh ekibinden katlandığında Galaxy S24 kadar kalın olan bir telefon istedi. Bu noktada Galaxy S24’ün 7.6 mm, S24+’ın 7.7 mm ve S24 Ultra’nın da 8.6 mm kalınlığında olduğunu belirtmekte fayda var.

Eğer şirket S24 Ultra’nın kalınlığına inmeyi başarırsa, bu Z Fold 6’ya kıyasla 3.5 mm’lik bir incelme anlamına geliyor. Z Fold 6’nın da selefi Z Fold 5’ten 1.3 mm daha ince olduğunu hatırlatmakta fayda var. Samsung’un Z Fold 6’da 239 gram olan ağırlığı azaltmayı istediği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung’un 2024 bitmeden 10 mm kalınlığındaki Galaxy Z Fold 6 Slim modelini de piyasaya çıkarmayı istediği söyleniyor. Mevcut Z Fold 6’da 7.6 inç olan katlanabilir ekran büyüklüğünün bu modelde 8 inçe çıkacağı iddia ediliyor.

Samsung katlanabilir telefonların içerik ekosistemini geliştirmek için de çalışıyor

Samsung sadece katlanabilir telefonlarını inceltmeye çalışmakla sınırlı kalmıyor. Şirketin katlanabilir telefonlara özel içerikler geliştirmek için Google ve diğer Android geliştiricileriyle iş birliği yaptığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.