Teknoloji

Samsung akıllı telefonlarında uydu iletişimi desteği sunmaya hazırlanıyor

samsung galaxy s24 ultra inceleme

Samsung akıllı telefonlarında henüz uydu üzerinden iletişim desteği sunmuyor. Ancak bu durum yakında değişebilir. Android Authority sitesinin haberine göre, şirket bazı Galaxy telefonlarında bu yıl içinde uydu iletişimi desteği sunmaya başlayabilir.

Samsung’un uydu iletişimi sunacağına dair haberler ilk olarak Galaxy S23 serisinin tanıtımı öncesinde gündeme gelmişti. Ancak Galaxy S24 serisi tanıtılmasına rağmen henüz bu yönde bir adım atılmış değil. Samsung’un Telefon ve Mesajlar uygulamalarının APK’sı üzerinde inceleme yapan Android Authority sitesi, bazı kod dizilerinde uydu iletişimine yönelik referansları ortaya çıkardı.

Bu kodlar, Samsung’un Galaxy cihazları için en çok beklenen bir özelliği hazırladığına işaret ediyor. Belki de şirket, uydu özellikleri desteğini bazı sistem uygulamalarına doğrudan ulaştıracak. Ancak bu muhtemelen Google Mesajlar’ın yardımıyla mümkün olacak gibi görünüyor.

Samsung’un mesajlar uygulamasının belli senaryolarda uydu özelliklerinin kullanımı için Google Mesajlar’a yönlendirileceği anlaşılıyor. İhtiyaç anında arkadaşlara, aileye veya acil durumda iletişime geçilecek kişilere Google Mesajlar üzerinden mesaj gönderilebilecek.

Samsung uydu iletişiminde rakiplerinin arkasında kaldı

Güney Koreli şirket, uydu üzerinden iletişim konusunda rakiplerinin gerisinde kalmış durumda. Apple, Google, Honor ve Huawei gibi şirketlerin amiral gemisi telefonlarında bu özellik bir süredir sunuluyor.