Teknoloji

Samsung’un yeni VR başlığı 16 GB RAM ile gelecek

gear vr galaxy note 10

Samsung bir süredir yeni bir VR (sanal gerçeklik) başlığı üstünde çalışıyor. Geekbench’in veri tabanına giren ve 16 GB RAM taşıdığı görülen Samsung markalı cihazın da bu başlık olduğu tahmin ediliyor.

Cihazın VR başlığı olduğuna ve yaklaşan bir akıllı telefon olmadığına inanılıyor çünkü günümüzde kullanılan akıllı telefon çiplerinin çoğu, hatta hepsi toplam 8 çekirdekle donatılırken, test sonucu cihazın 6 çekirdekli bir SoC üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. İlginç bir şekilde, Samsung’un yaklaşan VR başlığının kalbinde bulunması beklenen Snapdragon XR2+ Gen 2 çipi de 4+2 CPU kümesiyle geliyor.

Ayrıca Geekbench testinde cihazın 2.36 GHz temel frekansta çalıştığı ortaya çıkıyor ki bu da yonga setinin 2.4 GHz saat hızına yakın. Geekbench veri tabanındaki model numarası, bunun gerçekten de Samsung’un üzerinde çalıştığı VR başlığı olduğu iddiasını daha da ileri götürüyor. Daha önce duyumcu Ronald Quandt, bu model numarasının Samsung’un VR başlığını temsil ettiğini belirtmişti.

Samsung VR başlığını Android XR platformuyla sunacak

Bunlar sadece söylenti olsa da; altı çekirdekli yonga setine sahip bir Samsung cihazı, şirketin yaklaşan VR başlığının bu olacağını kuvvetle muhtemel gösteriyor. Geekbench’in kaydı ayrıca cihazın Android 14’te çalıştığını da ortaya koyuyor. Başlık hakkında henüz fazla bir şey bilinmese de, geçen aydan bir haberde cihazın Android’de çalışabileceğini tahmin ediyor. Samsung’un VR başlıklarının Android XR platformunda çalışacağı daha önce de görülmüştü.