ManşetlerTeknoloji

Samsung Türkiye, daha fazla cihaza Android 14 güncellemelerini dağıtmaya başladı

samsung one ui 6

Türkiye’deki Samsung kullanıcıları için de tüm dünyadaki gibi heyecan verici bir dönem yaşanıyor. Android 14 işletim sistemine ve One UI 6‘ya geçiş yapan ilk modeller arasında üst segment ürünler olan Galaxy S23, Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 Ultra yer aldı. Bu amiral gemisi modellerin dışında, daha fazla model için de güncelleme başladı veya yakın zamanda başlanacak.

Android 14 güncellemesi almaya başlayan diğer Samsung akıllı telefon modelleri arasında Galaxy S22 serisi ve Galaxy S21 serisi de yer alıyor. Bu seride yer alan cihazlar; Galaxy S22, S22 Plus, S22 Ultra, S21 Ultra 5G, S21 Plus 5G ve S21 5G olarak sıralanabilir. Ayrıca, şirketin katlanabilir ekran teknolojisine sahip ürünlerinden Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 de güncellenen cihazlar listesinde bulunuyor.

Söz konusu güncelleme, giriş ve orta segmentteki kullanıcılara yönelik olan Galaxy A ve Galaxy M serilerini de kapsıyor. Güncellenenler arasında Galaxy A24, Galaxy A34 5G ve Galaxy M14 5G gibi modeller dikkat çekiyor. Tablet kullanıcıları da unutulmamış olup, Galaxy Tab S9 SE gibi modeller de yeni işletim sistemine kavuştu.

Samsung’un Android 14 ve One UI 6 güncellemesi alan ve alacak modeller listesi

Bundan sonraki haftalar içerisinde Android 14 işletim sistemine geçirilmesi beklenen Samsung modelleri de açıklanmış bulunuyor. Galaxy A53 5G, Galaxy A33 5G ve Galaxy S21 FE 5G bunlar arasında yer alırken, daha yüksek performans arayanlar için Galaxy Z Fold3 5G ve Galaxy Z Flip3 5G’nin de listede olduğu görülüyor. Galaxy A73 5G ve Galaxy A72 gibi modeller de güncelleme alacak cihazlar arasında.

Samsung’un Android 14 güncellemesi vereceği tabletlerden daha önceden bahsi geçen Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9 Plus, Galaxy Tab S9 Ultra ve Galaxy Tab S8 Ultra modellerine, Galaxy Tab Active4 Pro 5G, Galaxy Tab A7 Lite, Galaxy Tab S6 Lite ve Galaxy Tab S7 FE gibi yeni modeller de eklendi.

Ancak her Android kullanıcısının şimdilik yüzü gülmeyebilir. Samsung, 2021 ve sonrasında piyasaya sürülen cihazlara dört büyük güncelleme taahhüdünde bulunurken, 2020 ve öncesine ait modeller için bu desteği kesmiş durumda. Buna göre şirket, Galaxy S20 serisi, Galaxy Note 20 serisi, Galaxy Tab S7 serisi, Galaxy A51 ve Galaxy A71 serileri ile Galaxy Z Flip modelleri için Android 14 söz konusu olmayacak. Bu durum, teknoloji alanında gelişmelerin ne kadar hızlı ilerlediğinin ve kullanıcıların yeni işletim sistemleri ile güncel kalmalarının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Video: One UI 6 İncelemesi

İLGİLİ HABERLER