Teknoloji

Samsung, Windows için Telefon uygulamasını duyurdu

samsung phone

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy akıllı telefon ve tablet kullanıcılarına, Windows işletim sistemli cihazlarında daha sorunsuz iletişim deneyimi sunan yeni bir uygulama lanse etti. Samsung Phone Uygulaması, kullanıcılara Windows 10 veya Windows 11 yüklü bilgisayar ve laptoplar üzerinden metin mesajları gönderme ve çağrı yapma olanağı sağlıyor. Samsung’un yeniliği, kullanıcılarına Mac ve iPhone arasında bulunan benzeri bir süreklilik deneyimi vadediyor.

Microsoft Store üzerinden erişilebilen Samsung Phone uygulaması, şimdilik yalnızca Samsung’un kendi laptopları, özellikle birkaç gün önce duyurulan Galaxy Book Series 4 için kullanıma sunulmuş durumda. Uygulama açıklamasında, “Önemli bir çağrıyı kaçırmayın. PC’nizde, Galaxy telefonunuzun telefon numarası ve mobil planınızı kullanarak aramalar yapın ve alın.” ifadeleri yer alıyor.

Uygulamanın tanıtımına göre, Galaxy akıllı telefon kullanıcılarının, telefonlarındaki aynı numarayı Galaxy Book laptoplarında kullanabilmeleri mümkün olacak. Galaxy Book 4 laptoplarında eSIM özelliği bulunmadığından, akıllı telefonla aynı numaranın kullanım mekanizmasının nasıl işletileceği şimdilik belirsiz olsa da, aynı Samsung hesabına giriş yaparak çağrı ve metin mesajlarının sürekliliğinin sağlanabileceği düşünülüyor. Ekran görüntülerinden anlaşıldığı üzere, uygulama, Galaxy akıllı telefonlara gelen çağrılar için pop-up bildirimler gösteriyor. Kullanıcılar bu pop-up penceresinden çağrıları yanıtlayabilir veya reddedebilir, hatta hızlı bir mesaj dahi gönderebilir. Kullanıcı arayüzü (UI) tasarımı, Samsung’un Galaxy akıllı telefonları ve tabletlerinde kullanılan One UI’a benziyor.

Kullanıcılar zaten Windows Telefon Bağlantısı uygulaması aracılığıyla, herhangi bir Android akıllı telefonu Windows bilgisayarlarına eşleştirerek çağrı kayıtlarını ve mesajları kontrol edebiliyorlar ve Android telefonları Bluetooth ile Windows bilgisayarlarına eşleştirdiklerinde çağrıları alabiliyorlar. Samsung’un yeni uygulaması, daha stabil ve güvenilir bir deneyim sunabilir.

Samsung Phone uygulaması ile devamlılık deneyimi

Samsung’un atılımı, Windows işletim sistemine sahip Samsung cihazlarında bir devamlılık deneyimi sunarak, kullanıcıların Galaxy akıllı telefon veya tabletlerinin işlevselliğini laptoplarına taşımasına olanak tanıyor.özellikle mobilite ve entegrasyonun önem kazandığı çalışma hayatında, bu tür uygulamalar kullanıcıların yaşamını kolaylaştırmakta ve teknoloji dünyasında yeni bir standart oluşturuyor.

Video: Samsung One UI 6 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER