Teknoloji

Samsung’dan üç yeni ISOCELL sensör: 200 megapiksel HP9, 50 megapiksel GNJ ve 50 megapiksel JN5

samsung isocell

Samsung ISOCELL serisine üç yeni görüntü sensörü ekledi. Şirket yeni sensörleriyle ana kameralar ve destekleyen kameralar arasındaki mesafeyi kısaltmayı hedefliyor.

Bu üçlü arasında ISOCELL HP9 öne çıkıyor. 200 megapiksel çözünürlüklü bir telefoto sensörü olan HP9, 0.56 μm büyüklüğünde piksellerle geliyor. Sensörün büyüklüğünün de 1/1.4 inç olduğunu belirtmekte fayda var. Sensör, ışık toplama yeteneklerini geliştiren ve RGB filtresine daha fazla ışığı doğru bir şekilde yönlendiren özel yüksek kırılma özelliğine sahip mikrolenslere sahip.

Önceki modelle karşılaştırıldığında ISOCELL HP9, yüzde 12 daha iyi ışık hassasiyeti ve yüzde 10 daha iyi otomatik odaklama sunuyor. Büyük bir 12 MP 2,24 μm sensör görevi görecek şekilde 16 pikseli birleştiren Tetra-piksel teknolojisini kullanıyor. HP9 ayrıca 2x veya 4x sensör içi yakınlaştırma modlarını da destekliyor ve resmi teknik özelliklere göre 3x telefoto lensle eşleştirildiğinde 12x’e kadar yakınlaştırma yapabiliyor.

ISOCELL GNJ, 1.0 μm piksel ve 1/1,57 inç boyutuna sahip 50 megapiksel çift pikselli bir sensör. Bu sensör, bitişik pikseller arasındaki karışmayı en aza indirmek için polisilikondan silikon okside geçiş yapan yükseltilmiş derin kanal izolasyonu (DTI) malzemelerine sahip.

Ek olarak, 4K 60 fps’de önizleme modunda yüzde 29, video modunda ise yüzde 34 azalmayla gelişmiş güç tüketimi sunuyor.

ISOCELL JN5, 0.64 μm piksel ve 1/2,76 inç optik formata sahip başka bir 50 MP sensör. Pikseller içinde yük aktarımını geliştirerek son derece düşük ışık koşullarında gürültüyü azaltan Çift Dikey Transfer Kapısı (VTG) teknolojisini içeriyor. JN5 ayrıca, Süper QPD (Dört Fazlı Algılama) ile faz farklarını hem dikey hem de yatay olarak karşılaştırıyor ve böylece otomatik odaklamayı geliştiriyor.

Samsung, JN5’i geniş açı, ultra geniş açı, ön ve telefoto dahil ana ve alt kameralarda kullanıma uygun, çok yönlü ve ince bir çözüm olarak tanımlıyor.

Samsung ISOCELL ailesinin yeni üyelerini taşıyan telefonlar ne zaman çıkacak?

Samsung yeni sensörlerinin akıllı telefonlara ne zaman geleceği konusunda bilgi vermese de, ISOCELL HP9’un Vivo X100 Ultra’nın telefoto sensöründe mevcut olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER