ManşetlerTeknoloji

Samsung, oyun severler için göz takipli 3D Odyssey monitör serisini duyurdu

samsung odyssey 3d

Samsung, oyun dünyasına yeni bir soluk getirecek olan Odyssey serisini, Gamescom 2024’te tanıttı. Şirketin yeni oyun monitörü serisi, göz takip teknolojisi ile donatılmış üç boyutlu (3D) özelliği sayesinde kullanıcıların iki boyutlu görüntüleri gözlük kullanmadan üç boyutlu olarak deneyimlemelerine olanak tanıyor. Bu yeni monitör serisi, özellikle 3D oyun deneyimi yaşamak isteyen ancak bu teknolojiyi kullanma konusunda çekinceleri olan oyuncular için ilgi çekici bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Samsung’un ilk göz takipli 3D monitörü

Samsung’un 3D oyun monitörü alanındaki ilk adımı olan Odyssey 3D, bu yıl içinde dünya genelinde piyasaya sürülecek. Şirket, bu monitörlerin kullanıcıların tercihlerine göre 2D ve 3D modları arasında kolayca geçiş yapabilmelerine olanak tanıdığını belirtiyor. Odyssey 3D, 27 ve 37 inç boyutlarında iki farklı seçenekle sunulacak. Monitörlerde 165Hz yenileme hızına sahip 4K QLED panel bulunurken, 1 milisaniye tepki süresi ve AMD FreeSync desteği de dikkat çekiyor. Bağlantı seçenekleri arasında bir adet DisplayPort 1.4 ve iki HDMI 2.1 portu yer alıyor. Öte yandan monitörler, kullanıcıların en iyi 3D deneyimini yaşayabilmeleri için eğilebilir, yükseklik ayarlı bir standa sahip.

Samsung, Odyssey 3D monitörlerinde göz takip teknolojisini, lentiküler bir lens ile entegre ediyor. Bu lens, özel bir donanım aracılığıyla her bir göze farklı görüntüler yönlendirebiliyor. Buna ek olarak monitörde yer alan dahili bir kamera, göz hareketlerini izleyerek görüntü haritalaması yapıyor ve böylece derin algısı sürekli olarak optimize ediliyor. Bu teknoloji, Acer’ın SpatialLabs dizüstü bilgisayarlarında ve monitörlerinde kullandığı sisteme benzerlik gösteriyor. Ne var ki, bu teknoloji, yalnızca tek bir kişi tarafından aynı anda kullanılabiliyor ki bu durum, genellikle tek başına oyun oynayan kullanıcılar için sorun teşkil etmiyor.

Monitörün fiyatına dair henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak, Samsung’un önceki Odyssey serileri ve benzer teknolojiler sunan Acer’ın ürünleri göz önünde bulundurulduğunda, Odyssey 3D serisinin yüksek bir fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. Fiyatın yanı sıra, monitörlerin ne zaman tam olarak piyasaya çıkacağı ve teknik detayların daha geniş bir incelemesi de teknoloji meraklıları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.