Teknoloji

Samsung bu yılki büyük geliştirici etkinliğinin tarihini açıkladı

samsung geliştirici konferansı

Samsung Geliştirici Konferansı bu yıl 10. kez düzenlenecek. Etkinlik 3 Ekim’de ABD’nin San Jose şehrindeki McEnery Convention Center’da gerçekleştirilecek. Samsung’un resmi YouTube kanalında canlı yayınlanacak olan etkinlik, Türkiye saatiyle 20.00’da başlayacak.

Bu yılki etkinliğin tartışmasız en önemli kısmı, Galaxy AI çatısı altında önemli yeni özellikler ve ek yapay zeka yetenekleri getirmesi beklenen One UI 7 olacak. Temmuz ayının sonlarında sızdırılan ekran görüntüleri, bu güncellemenin özellikle hızlı ayarlar ve bildirim panellerinde bazı yenilikler içerdiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, arayüz genelinde daha yuvarlak tasarım öğeleri dikkat çekiyor.

Sızdırılan görüntülerde, One UI 7’de bildirim panelinin hızlı ayarlar menüsünden ayrılacağı görülüyor. One UI 6’da, kullanıcıların bildirimlere erişmek için bir kez, hızlı ayarlara erişmek için ise bir kez daha aşağı kaydırmaları gerekiyordu. One UI 7 ile birlikte bu düzen değişebilir ve kullanıcılar, bildirim paneli ve hızlı ayarlar arasında daha net bir ayrım yapabilecekler.

Teknoloji devinin ayrıca, yapay zekanın diğer akıllı cihazlara entegrasyonu ve yapay zeka algoritmalarının eğitimi için olmazsa olmaz olan veri toplama işleminin güvenliği hakkında da bilgi vermesi bekleniyor.

Samsung Geliştirici Konferansı başka duyurulara da sahne olacak

Samsung’un geliştirici konferansında başka duyuruları da olacak. Şirket Knox, SmartThings ve Tizen 8.0 hakkında da yeni bilgiler paylaşacak. Bu üç platforma da daha fazla işlevsellik ekleneceği söyleniyor.

SmartThings geçtiğimiz aylarda Matter 1.2 desteğiyle güncellenmişti. Matter 1.2 desteği, SmartThings uygulamasına eklenerek, uyumlu cihazların yönetimini daha da kolaylaştırmıştı. Böylece, Roborock robot süpürge veya Midea bulaşık makinesi gibi Matter uyumlu cihazları SmartThings aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Bunlara ek olarak, uygulama tasarımında yapılan iyileştirmeler, yeni cihaz kontrol seçenekleri, hub yedekleme özelliği, paylaşılabilir rutinler ve SmartThings Energy özelliğinin oyunlaştırılması da SmartThings’e yaz mevsiminde yapılan dokunuşlar yer aşıyor.