Oculus Rift ve HTC Vive gibi “sağlam” sanal gerçeklik başlıklarının çıkışı, daha önce raflardaki yerini alan diğer sanal gerçeklik başlıklarını unutturma potansiyeli taşıyor. Samsung’un Oculus ile birlikte geliştirdiği Gear VR da, unutulma potansiyelini bünyesinde barındıran cihazlar arasında yer alıyor. Ancak Samsung, bu durumun önüne geçmek adına sanal gerçeklik başlığını sürekli olarak güncellemeye devam ediyor. Güney Koreli şirket, WebVR adını taşıyan sanal gerçeklik standardını da destekleyerek Gear VR’ın kapsama alanını biraz daha genişletiyor.
Mozilla’nın da büyük destek olduğu WebVR, sanal gerçeklik başlıkları daha fazla yaygınlaşmadan önce sanal gerçeklikteki web erişimine biraz da olsa standart getirmeyi amaçlıyor. Teknik olarak bir Javascript API seti olan WebVR’ın gelişim süreci halen devam ediyor. Bugüne kadar sadece Firefox ve Chromium’un deneysel versiyonları için sunulmuştu. Bu listeye Samsung Gear VR internet tarayıcısını da ekleyen WebVR, deneysel etiketini de üstünden çıkardı.
Gear VR uzun süredir internet tarayıcısına sahip olsa da, bu tarayıcı sadece sayfalarda fazla bir şey yapmadan gezinmeye yarıyor. Gerçek sanal gerçeklik içeriğinin keyfini sürmek ise sadece Oculus ve Samsung tarafından sunulan araçlar sayesinde gerçekleşebiliyor. WebVR, Javascript API’sı kullanan tüm tarayıcılarda bulunan sanal gerçeklik içeriklerinin Samsung Gear VR üzerinde görüntülenebilmesinin önünü açıyor.
Samsung Gear VR internet tarayıcısı, WebVR dışında başka özellikler de kazandı. Bu özelliklerden birisi de, Samsung’un Android’deki internet tarayıcısında görüntülenen içeriklerin telefon sanal gerçeklik başlığına takıldığında otomatik olarak Gear VR internet tarayıcısında da görüntülenmesini sağlıyor. Gear VR’ın yenilenen internet tarayıcısına Oculus Store Android uygulaması üzerinden erişilebiliyor.