Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir telefonlarının yüzde 10 daha fazla satmasını hedefliyor

galaxy z fold 6 one ui 6.1.1

Samsung en yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6‘yı bu hafta içinde gözler önüne çıkarmıştı. Güney Koreli şirket kutularından Galaxy AI yüklü şekilde çıkan ilk katlanabilir telefonlarının yapay zeka desteğiyle yüksek satış rakamlarına ulaşmasını hedefliyor.

Samsung yeni telefonlarının seleflerine kıyasla yüzde 10 oranında daha fazla satmasını hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama, Unpacked etkinliğinden sonra gazetecilere konuşan şirketin mobil biriminin başkanı TM Roh tarafından yapıldı.

Roh, iki telefonun kullanıcı dostu özelliklerine, kameraların, pil ömürlerine, işlemcilerine ve tabii ki yapay zekaya dikkat çekti. Bu paketle yeni ikilinin “küresel pazarda daha iyi sonuçlar” sunması bekleniyor.

Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 ile yeniden zirveye çıkabilir mi?

Samsung, kurulduğu günden bu yana katlanabilir telefon pazarında lider konumdaydı ancak yakın zamanda tacını Huawei’ye kaptırdı. Fold 6 ve Flip 6’nın piyasaya sürülmesinin Samsung’u bir kez daha satış rakamları açısından dünyanın 1 numaralı katlanabilir akıllı telefon üreticisi yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Roh, katlanabilir telefon pazarındaki rekabetin artmasının tüketiciler için iyi bir şey olacağını da dile getirdi. Bunun Samsung için de aynı ölçüde iyi olacağını söylemek ise pek mümkün görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER