Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5’e Ağustos 2024 Güvenlik Güncellemesi dünya çapında sunuldu

galaxy z flip 5

Samsung, geçtiğimiz hafta ABD’deki Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 modellerine Ağustos 2024 güvenlik güncellemesini sunmuştu. Şimdi ise bu güncelleme, dünya çapında daha fazla ülkede kullanıcılarla buluşuyor. Türkiye’deki cihaz kullanıcıları da bu güncellemeyi alma imkanına sahipler.

Türkiye’nin de içinde olduğu Asya, Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde güncelleme yayında

Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 için yayınlanan yeni güvenlik güncellemesi, bu cihazlara yönelik çeşitli güvenlik açıklarını kapatıyor. F731BXXS3CXGD ve F946BXXS3CXGD sürüm numaraları ile sunulan bu güncelleme, Ağustos 2024 güvenlik yamasını içeriyor ve önceki yazılım sürümlerinde tespit edilen 49 güvenlik açığını gideriyor.

Bu güncelleme, aşağıdaki ülkelerdeki kullanıcılar için artık mevcut:

Afganistan, Avustralya, Bangladeş, Brezilya, Mısır, Guatemala, Hindistan, Irak, İsrail, Kazakistan, Kenya, Lübnan, Malezya, Fas, Nepal, Yeni Zelanda, Nijerya, Pakistan, Panama, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Afrika, Sri Lanka, Tayland, Kafkasya Bölgesi, Filipinler, BAE, Tunus, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam.

Bu ülkelerde bulunan kullanıcılar, cihazlarındaki Ayarlar > Yazılım güncellemesi menüsünden bu güncellemeyi kontrol edebilirler. “İndir ve yükle” seçeneğine tıklayarak cihazlarını en son yazılım sürümüne güncelleyebilirler. Alternatif olarak, yeni yazılım dosyasını indirip Odin aracıyla manuel olarak da yükleyebilirler. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olunması ve manuel yazılım yükleme konusunda bilgi sahibi olunması gerektiği unutulmamalıdır.

Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 için One UI 6.1.1 güncellemesi ne zaman gelecek?

Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 şu anda Android 14 tabanlı One UI 6.1 yazılımını kullanıyor. Ancak, önümüzdeki ay One UI 6.1.1 güncellemesini almaları bekleniyor. Bu yılın ilerleyen döneminde ise her iki katlanabilir telefon da Android 15 tabanlı One UI 7.0 güncellemesini alacak. Bu güncelleme ile yeni tasarım, güncellenmiş uygulama simgeleri, iyileştirilmiş stok uygulamaları, yeni Galaxy AI özellikleri ve yenilenmiş animasyonlar gibi birçok yenilik kullanıcılara sunulacak.

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında Android 13 tabanlı One UI 5.1.1 ile piyasaya sürülen Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5, bu yılın başlarında aldıkları One UI 6.1 güncellemesi ile Galaxy AI özelliklerini de kullanıcılara sunmuştu. Samsung’un bu yeni güncellemeler ile katlanabilir telefonlarına getirdiği iyileştirmeler, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.