Teknoloji

Samsung en üst sınıf akıllı saatini Galaxy Watch X adıyla piyasaya sürebilir

galaxy watch 7 ultra samsung galaxy watch x

Samsung Galaxy Watch 7 serisinde kullanıcıların karşısına üç modelin çıkarılacağı ve bunlardan birinin daha üst segmentte konumlanacak “Ultra” modelin olacağı bir süredir konuşuluyor. Ancak yeni bir söylenti farklı bir durumu işaret ediyor. Güney Koreli şirketin en üst segment akıllı saatini Samsung Galaxy Watch X adıyla sunacağı söyleniyor.

Samsung’un yeni akıllı saatinin Apple Watch Ultra ile doğrudan rekabet içine gireceği belirtiliyor. Bu da Güney Koreli şirketin yeni akıllı saati için Ultra markasını kullanmayı istememesini daha anlaşılır hâle getiriyor.

Galaxy Watch X’in 100 metreye kadar suya dayanıklı olacağı söyleniyor. Apple Watch Ultra ve Ultra 2’de de aynı suya dayanıklılık derecesi bulunuyor. Ancak suya dayanıklılığın bir basınç derecesi olarak verildiğini ve gerçek değerlerin bunun daha altında olabileceğini hatırlatmakta fayda var.

Galaxy Watch X’in şirketin diğer akıllı saatlerine kıyasla daha uzun bir pil ömrüne sahip olacağı ve tek şarjla 100 saatlik bir kullanım süresi sunacağı belirtiliyor. Bu noktada Galaxy Watch 6 Classic’in 40 saat, daha büyük bir pile sahip Watch 5 Pro’nun ise 80 saat pil ömrüyle geldiğini hatırlatalım. Apple Watch Ultra 2 ise 36 saat kullanım süresi vadediyor.

Bunun yeni ve geliştirilmiş Samsung Exynos W1000 işlemci ve daha büyük pil sayesinde mümkün olacağı tahmin ediliyor. Güney Koreli sertifika kurumlarının kayıtlarında saatin ölçülmüş pil kapasitesi 578 mAh olarak gösteriliyor.

Samsung Galaxy Watch X haziran ayında tanıtılabilir

İddiaya göre, Samsung Galaxy Watch X, 24 Haziran’da resmen gözler önüne çıkacak. Bu etkinlikte yeni katlanabilir telefonların ve Galaxy Ring’in de tanıtılacağı iddia ediliyor. Ancak tanıtım etkinliği için son olarak 10 Temmuz tarihinin de gündeme getirildiğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER