Teknoloji

Samsung yeni Galaxy Watch modellerini gelişmiş sağlık sensörüyle sunacak

samsung galaxy watch

Galaxy Unpacked etkinliğine kısa bir süre kala Samsung, yeni Galaxy Watch serisinin yeniliklerinden birine, güncellenmiş BioActive sensöre odaklanıyor. Sensör, mevcut Galaxy Watch 6 serisindeki orijinal versiyona göre daha doğru sağlık ölçümleri sağlayacak. Bu, öngörücü ve önleyici sağlık özelliklerinin uygulanmasına olanak tanıyacak.

İlk özellik, Gelişmiş Glikasyon Son Ürünleri (AGE’ler) İndeksini gösterecek. Bu, yaşam tarzı ve yeme alışkanlıklarından etkilenen metabolik sağlığın ve biyolojik yaşlanmanın bir göstergesi niteliğinde. Söz konusu veriler, rejimi değiştirdikçe kondisyonun nasıl geliştiğini izlemek için kullanılacak. Samsung sunulacak diğer özellikleri şimdilik gizli tutuyor.

Sensör tarafında kapsamlı bir revizyon söz konusu. Yeni tasarım, farklı renklere sahip daha fazla LED barındırıyor (Standart Yeşil, Kırmızı ve Kızılötesi ışıklara ek olarak Mavi, Sarı, Mor ve hatta Ultraviyole). Samsung mühendisleri ayrıca her bir LED’in yerleşimini optimize etmeyi de başarmış durumda.

Bu LED’lerden gelen ışık, aynı zamanda geliştirilmiş olan fotodiyotlar tarafından yakalanıyor; Samsung, yeni BioActive Sensördeki fotodiyotların, eski sensördeki diyotların performansını iki katına çıkardığını iddia ediyor.

Samsung Galaxy Watch yapılan iyileştirmelerle daha iyi ölçümler yapacak

Toplamda, bu iyileştirmeler yeni Samsung Galaxy Watch modellerinin sahiplerine daha doğru kalp atış hızı, kan basıncı, kan oksijeni, uyku kalitesi ve stres seviyesi takibi sunacak. Yeni sensör ayrıca yoğun egzersizler sırasında kalp atış hızını ölçerken üstün bir doğruluğa (yüzde 30 daha iyi) sahip.