Teknoloji

Samsung Galaxy Watch serisi akıllı saatlere sağlık verilerini aile üyeleriyle paylaşma özelliği geliyor

samsung galaxy watch

Samsung Health uygulamasının en son sürümündeki kodun incelemesi, şirketin yakın zamanda akıllı saatlerine yeni bir özellik eklemeyi planladığı gösteriyor. Bu özellik sayesinde bir çocuğa veya başka bir aile üyesine ait Samsung Galaxy Watch tarafından toplanan sağlık verileri, akıllı telefondaki Health uygulaması üzerinden takip edilebilecek.

Bunu yapabilmek için elbette bir Samsung hesabının diğer hesaplara ait sağlık verilerini işlemesine izin veren bir onay süreci mevcut olacak. Söz konusu özelliğin kötüye kullanılmaması için yerleşik gizlilik ve güvenlik kontrolleri de mevcut. Aile grubunun herhangi bir üyesi, istediği zaman verilerini paylaşmayı durdurabilecek veya neyi ve ne kadar paylaştıklarını değiştirebilecek. Çocuğun sağlık bilgilerine erişim aynı zamanda yasal vasinin iznini de gerektiriyor.

Paylaşılan veriler otomatik olarak silinecek ve uzun süre işlem yapılmaması durumunda paylaşım izni iptal edilecek ve ardından tüm onay sürecini yeniden gerçekleştirmek gerekecek. Verilerin zaman içinde güncel kalmasını sağlamak için çocuğunuzun veya diğer akrabanızın Galaxy Watch’unu sürekli takması gerekecek.

Yeni Samsung Galaxy Watch modelleri bu özellikle gelebilir

Bu özelliğin önümüzdeki hafta 10 Temmuz’da resmiyet kazanması beklenen Samsung Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra’da ilk kez yer alacağını tahmin etmek pek zor değil Ancak Samsung’un bu özelliği eski akıllı saat modellerine de getirmesini engelleyen bir durum söz konusu değil. One UI 6 Watch güncellemesiyle bu özelliği eski modellerde de görmek mümkün hâle gelebilir.

İLGİLİ HABERLER