Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 7 yeni işlemcisiyle daha hızlı ve verimli olacak

samsung galaxy watch 7

Samsung Galaxy Watch 7, performans ve verimlilik anlamında büyük artış sağlayacak gibi görünüyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, akıllı saat bu sıçramayı Samsung’un yeni Exynos W100 işlemcisiyle yapacak.

İşlemcinin Samsung’un yeni 3 nm tasarım süreciyle üretildiği belirtiliyor. Şirketin mevcut Galaxy Watch 6 serisinde ise 5 nm tasarımıyla üretilen W930 işlemci kullanılıyor.

Samsung’un yeni işlemcisiyle akıllı saat pazarında Apple ile girdiği rekabette de bir avantaj kazanacağı da söylenebilir. Apple hâlihazırda akıllı saatlerinde 5 nm’lik S9 işlemcisini kullanıyor.

Samsung’un üç yeni akıllı saat tanıtma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. Uygun fiyatlı FE, üst segment Pro ve standart modellerin kullanıcıların karşısına çıkacağı söylense de, henüz bu konuda net bir bilgi bulunmuyor. Pro modelde 32 GB depolama alanı, daha büyük pil ve kan şekeri ölçümü gibi özelliklerin bulunacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy Watch 7 serisi Temmuz ayında tanıtılacak

Samsung’un Galaxy Watch 7 serisi akıllı saatlerini yaz aylarında yeni katlanabilir telefonlarıyla birlikte tanıtması bekleniyor. Tanıtım etkinliğinin 10 Temmuz’da Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirileceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER