Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S5 tanıtım tarihi için yeni bir ipucu

samsung galaxy tab s4 s5

Samsung bundan iki ay önce Galaxy Tab S serisine uygun fiyatlı bir seçenek olan Galaxy Tab S5e’yi eklemişti. Galaxy Tab S5 ise tüm beklentilere rağmen ortaya çıkmamıştı. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Samsung Galaxy Tab S5 tanıtımı için oklar ağustos ayını işaret ediyor.

Galaxy Tab S5e’de S Pen’in bulunmaması akıllara bazı sorular getirmişti. Güney Koreli şirketin Galaxy Tab S5’te de S Pen’e yer vermeyebileceği ihtimali gündeme gelmişti. Ancak son haberler, Galaxy Tab S5’te S Pen’in varlığını koruyacağını gösteriyor. Aynı kaynaklar, tabletin tanıtımı için de ağustos ayını işaret ediyor.

Samsung son beş yıldır amiral gemisi tabletlerini ağustos aylarında tanıtıyor. Dolayısıyla şirketin 2019’da bu geleneği sürdürmesi oldukça muhtemel görünüyor.

Konuşulanlara göre, Samsung Galaxy Tab S5 Qualcomm Snapdragon 855 işlemci taşıyacak. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama seçenekleri ise 512 GB’ye kadar uzanacak. Baz versiyonun dahili depolama alanı ise 64 GB’den fazla olacak. Galaxy Tab S serisinin son iki üyesinde eski model işlemcilere yere veren Samsung’un bu sefer en yeni işlemciyi sunma ihtimali heyecan yaratıyor. Bu ihtimalin gerçeğe dönüşüp dönüşmediği ağustos ayında anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER