Teknoloji

Samsung Galaxy S25 Ultra, Snapdragon 8 Gen 4 işlemciyle performans testinden geçti

samsung galaxy s25 ultra

Samsung, Galaxy S25 Ultra modelini yeniden tasarlanmış bir gövde, daha ince çerçeveler ve muhtemelen uydu bağlantısı desteği ile piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca cihazın yalnızca Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti ile güçlendirileceği ve Exynos versiyonunun atlanacağı konuşuluyor. Son sızıntı, bu bilgiyi tam olarak doğrulayamasa da cihazın performansı hakkında önemli ipuçları veriyor.

Bir Galaxy S25 Ultra prototipi, Geekbench‘te test edilerek ilk CPU puanını aldı ve yonga seti hakkında daha fazla bilgi ortaya çıktı.

Geekbench listelemesine göre, işlemcinin iki çekirdeği 4.2 GHz hızında, diğer altı çekirdek ise 2.9 GHz’e kadar çalışıyor. Bu da önceki modele kıyasla büyük bir yükseltme anlamına geliyor. Cihazın tek çekirdek ve çok çekirdek sonuçları, Snapdragon işlemcili Galaxy S24 Ultra’ya göre yaklaşık yüzde 30 daha yüksek. Yeni mimari olan (2+6) yapısı da bu sızıntıyla bir kez daha doğrulandı. Daha önce Snapdragon 8 Gen 4’ün hız aşırtılmış bir versiyonu ile görülen şüpheli sonuçlar bu kez yerini daha net verilere bıraktı.

samsung galaxy s25 ultra

Samsung Galaxy S25 Ultra için 16 GB versiyon da sunulacak

SM-938U model numarası, bu cihazın Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacağını gösteriyor. Galaxy S25 Ultra, Android 15 işletim sistemi ve 12 GB RAM ile listelendi, ancak 16 GB RAM’li versiyonların da piyasaya çıkması bekleniyor. Akıllı telefonun önümüzdeki yılın başlarında resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.