Teknoloji

Samsung Galaxy S25 Ultra ve Android 15 deneyimi için ilk paylaşım geldi

samsung galaxy s25 ultra

Samsung, yakında piyasaya süreceği Galaxy S25 serisi amiral gemisi akıllı telefonlarıyla teknoloji dünyasında heyecan yaratıyor. Bu yeni cihazlar, en güncel üst düzey donanım özelliklerinin yanı sıra Android’in en son sürümüyle birlikte gelecek. Ancak resmi bir duyuru yapılmadan önce, ünlü bir sızıntı kaynağı, Galaxy S25 Ultra’daki One UI 7‘ye dair ilk bakışı sundu.

Ice Universe, Güney Koreli teknoloji devinin amiral gemisi telefonunun Android 15 işletim sistemi tabanlı özel bir arayüzle çalıştığını gösteren bir görsel paylaştı. Görsele bakıldığında, Galaxy S25 Ultra’nın yeni kontrol merkezinin tam olarak nasıl görüneceği ortaya çıkıyor. Bu görüntünün henüz bir taslak olduğunu ve resmi olmadığını belirtmekte fayda var. Daha önce Galaxy S25 Ultra’nın tasarımı maket üniteler üzerinden sızdırılmıştı, şimdi ise yazılım tasarımına dair bilgiler gelmeye başladı.

samsung galaxy s25 ultra

Geçtiğimiz hafta, ColorOS 15 ve OxygenOS 15’in Apple’ın iOS arayüzünden ilham aldığına dair raporlar ortaya çıkmıştı. Doğrudan bir kopya olmasa da, One UI 7’nin bu taslağında da iPhone’lardaki kontrol merkezine benzer bir yapı olduğu dikkat çekiyor. Bu yeni kontrol merkezinde, köşeleri yuvarlatılmış ve şeffaflık içeren ikiye ayrılmış bir bildirim paneli bulunuyor. Ayrıca kontrol widget’larının boyutları da birbirine uyumlu hale getirilmiş.

Samsung Galaxy S25 serisiyle başka değişiklikler de sunulabilir

Bu yeniden tasarımlar sadece kontrol merkeziyle sınırlı değil; diğer sızıntılar, One UI 7’nin uygulama çekmecesi, ana ekran ve ayarlar uygulamalarında da değişiklikler yapılacağını gösteriyor. Pil simgesi ve göstergesi ile kamera uygulamasında da bazı yenilikler bekleniyor. Kamera uygulamasındaki kontrollerin de güncellenmesi muhtemel.