Teknoloji

Samsung Galaxy S25 FE Dimensity işlemciyle gelecek, diğer S25 modelleri Snapdragon ile devam edecek

galaxy s24 fe s25

Samsung’un yakında çıkacak Galaxy S25 ailesinde hangi işlemcileri kullanacağı konusu teknoloji dünyasında sıcak bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son zamanlarda, Exynos 2500 üretimindeki düşük verim nedeniyle Samsung’un Galaxy S25 serisinde tamamen Snapdragon işlemciler kullanacağı konuşuluyordu. Ancak, kısa süre önce tanıtılan MediaTek Dimensity 9400 çipinin de bu planlar içinde olabileceği gündeme geldi. Yeni bir söylentiye göre, Samsung sadece Galaxy S25 ailesinin sadece FE modelinde MediaTek Dimensity çipini kullanacak.

Samsung ile MediaTek arasında tüm S25 serisi için görüşmeler yapıldığı belirtilse de, Galaxy S25, S25+ ve S25 Ultra modellerinde Snapdragon çiplerinin kullanılacağı bir kez daha iddia ediliyor. FE modelinin ise büyük olasılıkla Dimensity 9400 çipi ile donatılacağı belirtiliyor. Ancak, Samsung’un daha eski ve uygun fiyatlı bir MediaTek işlemcisine yönelme ihtimali de göz ardı edilmiyor.

Samsung Galaxy S25 FE kararıyla Exynos 2500’ü rafa kaldırmış olabilir

Eğer bu iddialar doğruysa, Exynos 2500 çipi tamamen rafa kalkmış sayılmıyor. Samsung’un üretim sorunlarını çözmesi halinde bu işlemcinin, önümüzdeki yaz tanıtılması beklenen Galaxy Z Fold ve Z Flip modellerinde kullanılabileceği söyleniyor. Exynos 2500’ün henüz üretim aşamasında yaşanan verim sorunları, bu işlemcinin S25 ailesinde kullanılmasını zorlaştırsa da, katlanabilir cihazlarda kendine yer bulabileceği tahmin ediliyor.

Samsung’un bu stratejisi, hem Snapdragon hem de Dimensity çipleriyle farklı pazarlarda rekabet etme planı olarak değerlendiriliyor. Özellikle FE modelinde daha uygun fiyatlı bir seçenek sunarak kullanıcı kitlesini genişletmeyi hedefliyor olabilir. Ancak, bu süreçte hangi işlemcinin hangi cihazlarda kullanılacağı konusu netlik kazanmadığı için Samsung’un nihai kararını görmek için biraz daha beklemek gerekebilir.