ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy S24 tanıtım etkinliği saat kaçta ve nasıl izlenir?

Samsung’un merakla beklenen yılın ilk Unpacked etkinliği neredeyse geldi çattı ve teknoloji sahnesi, Galaxy S24 serisinin yanı sıra etkileyici yeni Yapay Zeka özelliklerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Aylar süren sızıntıların ve Samsung’un kendi paylaştığı bilgilerin ardından bu etkinlik, yeni cihazların resmi lansmanını işaret ediyor.

Geçtiğimiz sene kasım ayında, Samsung, Galaxy AI adını verdiği yeni bir mobil Yapay Zeka deneyimi duyurmuştu ve 2024’ün başlarında piyasaya sürüleceği bildirilmişti. Bu yılki etkinlikle birlikte Galaxy AI hakkında daha fazla bilgiye ulaşacağız. Ayrıca, şirketin Google ile bazı Yapay Zeka işlevleri için işbirliği yapıyor olabileceği söylentileri de var.

Samsung Galaxy Unpacked ne zaman ve saat kaçta?

Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğini 17 Ocak 2024 tarihinde, yani bugün, Türkiye saatiyle 21.00’de ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Jose şehrinde düzenlenecek.

Galaxy Unpacked’i nasıl izleyebilirim?

Etkinliği Samsung’un web sitesinden canlı olarak izleyebilir veya Samsung’un YouTube kanalından takip edebilirsiniz. Ya da bu makalenin başında yer alan canlı yayını penceresinden de kontrol edebilirsiniz.

Galaxy Unpacked etkinliğinde hangi cihazlar tanıtılacak?

Samsung, amiral gemisi akıllı telefon serisinin yeni nesillerini duyuracak: Galaxy S24, S24 Plus ve S24 Ultra. En büyük yeniliklerin serinin en tepesinde bekleniyor olması şaşırtıcı değil. Çeşitli kaynaklardan sızdırılan görsellere göre S24 Ultra, S23 Ultra’nın kavisli tasarımından ayrılarak düz bir ekrana sahip olacak. Aynı zamanda, iPhone 15 Pro gibi titanyum bir kasaya geçiş yapacağı söyleniyor.

Başka sızıntılara göre, Galaxy S24 Ultra’nın iç yapısının selefinden pek bir farkı olmayacak. 6.8 inç Quad-HD ekran, 120Hz yenileme hızı, benzer depolama seçenekleri, 12GB RAM ve 5,000mAh pil sunacak. Ancak yeni ve geliştirilmiş 50MP 5x telefoto kameraya, telefonunuzun ısınmasını önleyen daha iyi buhar odacıklı soğutmaya ve Wi-Fi 7’ye sahip olacağız.

Galaxy S24 ve S24 Plus’ın alüminyum yapıyı koruması muhtemel. Donanım yükseltmeleri daha mütevazi olup, Plus, Android Police tarafından bildirildiği üzere, biraz daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü 6.7 inç QHD Plus ekran ile daha fazla RAM ve daha büyük bir pil ile gelecek.

Galaxy AI’nın getirdikleri neler?

Samsung, yeni Yapay Zeka deneyimi için kesinlikle kırmızı halıyı sermeye hazırlanıyor. Galaxy AI, öncelikle canlı çağrı sırasında sesli ve yazılı olmak üzere, anında çeviri özelliği sunacak. Ayrıca, sızıntılara göre, bir AI fotoğraf düzenleyici de yolda.

Tüm bu beklenen yeniliklerin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini birkaç saat içinde görmüş olacağız. Detaylar en hızlı şekilde Teknoblog.com’da ve sosyal medya kanallarımızda olacak.