Teknoloji

Samsung Galaxy S24, Z Flip 5 ve Z Fold 5 için One UI 6.1.1 güncellemesi dağıtıma çıktı

samsung galaxy s24 ultra

Samsung’un özelleştirilmiş Android arayüzü olan One UI 6.1.1, Temmuz ayında Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 ile tanıtıldıktan sonra şimdi Samsung Galaxy S24 serisi için de kullanıma sunuldu.

Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6.1.1 güncellemesini Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra modelleri için ilk olarak Güney Kore’de yayımladı. Ancak bu güncellemenin kısa süre içinde diğer bölgelerde de dağıtılması bekleniyor.

Güncelleme, Güney Kore’de S92xNKSU3AXH7 sürüm numarasıyla sunuluyor ve yaklaşık 2.8 GB’lık bir indirme gerektiriyor. Devam eden IFA fuarında Samsung, One UI 6.1.1 güncellemesinin Galaxy S24 serisine, Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’e yeni özellikler getireceğini açıkladı. Bu özellikler arasında Canlı Çeviri (Live Translate) ve Circle to Search gibi yenilikler yer alıyor. Katlanabilir cihazlar olan Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5, IFA fuarının ardından bu güncellemeyi almaya başlayacak.

Samsung yeni yaratıcılık ve bağlantı uygulamaları sunuyor

Samsung, ayrıca One UI 6.1.1 ile birlikte yeni uygulamaların da cihazlara ekleneceğini duyurdu. Bu uygulamalar arasında, kullanıcıların yaratıcılığını artıracak ve daha fazla bağlantı imkanı sunacak olan “Resme Çizim” (Sketch to Image) ve “Portre Stüdyosu” (Portrait Studio) gibi yenilikler bulunuyor.

Güncelleme Türkiye’ye geldiğinde Galaxy S24, Galaxy S24+ veya Galaxy S24 Ultra cihazınıza One UI 6.1.1 güncellemesini almadıysanız, cihazınızın Ayarlar > Yazılım güncellemesi menüsünden manuel olarak kontrol edebilirsiniz.