Teknoloji

Samsung daha fazla bölgede Galaxy S24 serisini One UI 6.1.1 ile buluşturuyor

samsung galaxy s24

Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6.1.1 güncellemesini nihayet daha fazla ülkede kullanıma sunuyor. Şirket, en son yazılım güncellemesini ilk olarak anavatanı Güney Kore’de Samsung Galaxy S24 serisi için yayınlamıştı. Şimdi ise bu güncelleme, daha geniş bir dağıtımla dünya genelindeki kullanıcılara ulaşmaya başladı.

Hatırlatmak gerekirse, Samsung’un One UI 6.1.1 arayüzü ilk olarak Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 ile birlikte tanıtılmıştı. Dolayısıyla bu güncelleme, Samsung’un en yeni katlanabilir amiral gemisi cihazlarında bulunan bir dizi yeniliği de beraberinde getiriyor. Güney Kore’deki ilk çıkışının ardından, şimdi ABD ve Çin’deki Galaxy S24 kullanıcıları da bu güncellemeye erişmeye başladı. Avrupa’daki Galaxy S24 serisinin de yakın zamanda bu güncellemeyi alması bekleniyor.

Çin’de S9280ZHU3AXH7, ABD’de ise S928USQU3AXH7 sürüm numarasıyla yayınlanan One UI 6.1.1, Ağustos 2024 güvenlik yamasını da içeriyor. Bu büyük çaplı güncelleme, 2.8GB’ı aşan bir dosya boyutuyla dikkat çekiyor. Eğer güncellemenin cihazınıza ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek isterseniz, ‘Ayarlar’ menüsüne gidip ‘Yazılım güncellemesi’ seçeneğine tıklayarak ‘İndir ve Yükle’ seçeneğini kullanabilirsiniz. Şu anda güncelleme sınırlı sayıda ülkede mevcut olsa da, önümüzdeki günlerde daha fazla ülkenin bu güncellemeye erişmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy S24 serisi hangi özellikleri kazanıyor?

Bu yeni yazılım, Galaxy AI tabanlı birçok yeni özelliği de beraberinde getiriyor. Bunlar arasında Sketch to Image, Portrait Studio, Composer geliştirmeleri, Canlı Çeviri ve üçüncü parti arama ve mesajlaşma uygulamaları desteği gibi çeşitli yenilikler yer alıyor. Ayrıca, web sayfalarındaki resimlerdeki metinleri çevirme özelliği de sunuluyor.

Kullanıcılar, PDF dosyalarındaki metinleri özetleyip çevirebiliyor ve bunu PDF’yi notlara dönüştürmeden yapabiliyorlar. Gerçek zamanlı çeviri, Dinleme modu, Samsung Klavye ve Otomatik Dil Algılama gibi işlevler de bu güncellemenin diğer önemli yenilikleri arasında bulunuyor. Ayrıca, hava durumu ve saat tabanlı duvar kağıdı özellikleri de güncellemeye eklenmiş durumda.