Teknoloji

Samsung’un akıllı yüzüğü Galaxy Ring’in detayları, fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

samsung galaxy ring

Samsung Galaxy Ring için resmi duyuru 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) gelmişti. Ancak tüm özellikler, fiyat, bulunabilirlik ve çıkış tarihi gibi detaylar konusunda bilgi verilmemişti. Güney Koreli şirket, bugün gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde Galaxy Ring’e dair gün yüzüne çıkmamış detayları da paylaştı.

Galaxy Ring için siyah, gümüş ve altın olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Beşinci seviye titanyum alaşımından yapılan yüzük, 5-13 arasındaki tüm boyut seçeneklerinde mevcut. İçbükey bir tasarıma sahip olan yüzüğün yanları ortaya doğru sivriliyor. Tüm sağlık takip sensörleri, piller ve şarj pinleri iç tarafta, bir epoksi reçine tabakasının altına gizlenmiş durumda.

IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip olan Galaxy Ring, suyun altında 10 ATM basınca kadar çalışabiliyor. Bu da yüzüğün tüm hava koşullarında hatta yüzerken bile takılabileceği anlamına geliyor. 7.0 x 2.6 mm boyutlarındaki en küçük seçenek tartıda 2.3 gram çekerken, en büyük seçenekte ağırlık 3 grama çıkıyor.

samsung galaxy ring

Samsung, her Galaxy Ring siparişi ile birlikte ücretsiz bir beden kiti gönderecek. Şirket kullanıcılara son seçimi onaylamadan önce numuneyi en az 24 saat boyunca parmaklarında taşımalarını öneriyor. Ayrıca Samsung perakende mağazalarında farklı boyutlardaki yüzükleri denemek ve seçim yapmak da mümkün olacak.

Galaxy Ring, telefonla Bluetooth LE 5.4 üzerinden bağlantı kuruyor. Android 11 veya üzerini çalıştıran Samsung Galaxy telefonlarıyla akıllı yüzüğü kullanmak mümkün olacak. Samsung hesabı ve Health uygulaması da gereksinimler arasında yer alırken, ekstra bir abonelik satın almak gerekmiyor.

samsung galaxy ring

Galaxy Ring ayrıca kıstırma hareketi kontrollerini de destekliyor. Fotoğraf çekme veya alarmları kapatma özelliğiyle Galaxy akıllı telefonunuzu kontrol etmek için yüzüğü takarken başparmağınızı ve işaret parmaklarınızı sıkıştırabilirsiniz. Samsung Find ile uyumlu olan yüzük, yanlış takıldığında dahili LED ışıklarıyla kullanıcılarını uyarabiliyor.

Galaxy Ring, optik PPG sensörü aracılığıyla kalp atış hızı ve yerleşik sensör sayesinde cilt sıcaklığı dahil olmak üzere standart sağlık ölçümlerini takip edebiliyor. Samsung, 7/24 rahatlıkla takılmasını sağlayan tasarımı sayesinde Galaxy Ring ile uyku takibi konusunda da büyük yatırım yapıyor. Galaxy Ring’in uyku takibi, horlama analizi ve uyku sırasındaki hareket, uyku gecikmesi, kalp ve solunum hızı gibi ek ölçümlerle birlikte aktif bir uyku puanı içeriyor.

Ayrıca canlı kalp atış hızı izleme ve kalp atış hızı uyarılarıyla otomatik egzersiz tespitine de akıllı yüzükte mevcut. Samsung ayrıca aktivite ve uyku puanlarını da hesaba katan ve 100 üzerinden birleştirilmiş günlük puan sağlayan bir enerji puanı veriyor.

Daha küçük boyutlu Galaxy Rings (5-7 arası boyutlar), tek şarjla 6 güne kadar kullanım kapasitesi sunan 17 mAh pille geliyor. 8-11 boyutlarında 18 mAh pil bulunuyor ve bunlar da 6 güne kadar kullanım süresi sunuyor. En büyük seçenekler olan 12-13 boyutları ise 7 günlük kullanım vadeden 22.5 mAh kapasiteli piller taşıyor.

samsung galaxy ring

Galaxy Ring, kablosuz kulaklıklarınkine benzer şık bir şarj kutusuyla geliyor. Bu kutu daha küçük boyutlardaki yüzükleri 20 kez şarj edebiliyor. Şarj kutusunun pil kapasitesinin de 361 mAh olduğunu belirtelim.

Samsung Galaxy Ring için ne kadar ödemek gerekiyor?

Samsung Galaxy Ring, ABD’de bugün itibarıyla 399.99 dolar karşılığında ön siparişe çıkacak. Akıllı yüzüğün teslimatları 24 Temmuz’da başlayacak.