Teknoloji

Samsung kuantum destekli güvenli telefonu Galaxy Quantum 5’i tanıttı

samsung galaxy quantum 5

Samsung, SK Telecom ile iş birliği içinde geliştirdiği kuantum destekli güvenlik sunan Galaxy Quantum 5 isimli telefonunu resmi olarak tanıttı. Bu model, yalnızca Güney Kore pazarına özel olarak satışa sunulacak. Cihazın geliştirilmesinde bir diğer önemli iş birliği ise kuantum kriptografi çipi sağlayıcısı ID Quantique (IDQ) ile yapıldı.

Galaxy Quantum 5’in en dikkat çekici özelliği, kuantum kriptografi çipi olan Kuantum Rastgele Sayı Üreteci (QRNG) ile donatılmış olması. Bu çip, biyometrik veriler ve şifreler gibi hassas bilgilerin şifrelenmesi ve şifre çözülmesi süreçlerinde kullanılmak üzere kuantum fiziğini kullanarak gerçek rastgele sayılar üretiyor. Geleneksel rastgele sayı üretme yöntemlerine kıyasla, bağımsız bir çipten elde edilen bu sayılar dış müdahale ve manipülasyon riskini minimize ediyor.

Samsung Galaxy Quantum 5, Galaxy A55’i hatırlatıyor

QRNG çipi haricinde, Galaxy Quantum 5, teknik özellikleri bakımından Galaxy A55 ile büyük ölçüde benzerlik gösteriyor. Cihazın dikkat çeken özellikleri arasında alüminyum çerçeve, ön ve arka cam gövde, IP67 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası, 120Hz yenileme hızına sahip 6.6 inç Super AMOLED ekran ve stereo hoparlörler bulunuyor. Arkada ise 50 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı kamera ve 5 MP makro kamera yer alıyor. Cihazın kalbinde Exynos 1480 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB genişletilebilir depolama alanı bulunuyor. 25W hızlı şarj destekli 5.000 mAh kapasiteli batarya da cihazı gün boyu çalışır halde tutuyor.

Galaxy Quantum 5, üç farklı renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulacak: Awesome Ice Blue, Awesome Lilac ve Awesome Navy. Cihazın satış fiyatı ise 618.200 KRW (yaklaşık 465 dolar) olarak belirlenmiş durumda. Ancak, bu modeli Güney Kore dışında temin etmek mümkün olmayacak.