Manşetler

Video: Samsung Galaxy M20 Kutusundan Çıkıyor

samsung galaxy m20

Samsung Galaxy M20, bu yılın başlarında yurt dışında duyurulmuş, özellikle Hindistan’da ön siparişe çıktığı ilk anda tükenmişti. Samsung Türkiye, geçtiğimiz ayın ortalarında bu giriş segmenti Android telefonu için ön siparişleri toplamaya başlamıştı. 1799 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulan Galaxy M20 elimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız Android telefonun kutusunu birlikte açıyoruz.

Galaxy M20, 1799 TL’lik fiyatı karşılığında 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza sunuyor. Sekiz çekirdekli Exynos 7904 Octa işlemci de bu bileşenlere eşlik ediyor. Telefonun en güçlü olduğu yanlardan bir tanesi de 5000 mAh kapasiteli pil ki, incelemede pil performansına ayrıca bakacağız. Cihazın kutusundan USB-C kablosu ve hızlı şarj destekli adaptör çıkıyor.

Evet, USB-C… Galaxy M20’de USB-C portu var. Aynı zamanda 3.5 mm kulaklık jakı da bulunuyor. Telefonun 6.3 inç ekranı epey yüksek bir ekran-gövde oranına sahip. Ekranın üst kısmında damla çentik mevcut. Samsung, bu ekranı Infinity-V olarak adlandırıyor. Çentik bölümünde V benzeri bir şekil yapan ekranın köşelerinin de epey kavisli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Galaxy M20’nin damla çentiği 8 megapiksel selfie kamerasına eşlik ederken, arkada da 13 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera mevcut. Hap biçimli bir parmak izi okuyucusu da mevcut durumda. İlk kurulum esnasında işaret parmaklarınızı tanıtabilirsiniz. Ancak tanıtırken parmağınızı okuyucuyan sürmeniz gerekiyor. Dokundurup çekmek işlemi biraz uzatıyor. Öte yandan parmak izlerini eklesek bile, güvenlik ayarlarına girip ekran kilidini parmak iziyle açma seçeneğini etkinleştirmemiz gerekti. Ya kurulum esnasında ayarı kaçırdık ve yapmadık, ya da Samsung böyle bir ayarı sunmuyor.

Kutudan çıkanlar arasında basit bir uzaktan kumandalı ve mikrofonlu kulaklık da mevcut durumda. Kulaklıklar, kulak kanalına tamamen oturan topuzlu kulaklıklardan değil. Nasıl performans sunduklarına incelemede bakacağız. Ayrıca SIM kart ve micro SD kart yuvasına erişmeyi sağlayan iğne de kutunun tabanına sabitlenmiş.

Galaxy M20’de Android 8.1 Oreo yüklü geliyor. Üstünde de Samsung Experience kullanıcı arayüzü mevcut. Üst sınıf Samsung Android telefonlarında OneUI’ın rahatlığına alıştıktan sonra Experience’a geri dönmek bizim için biraz zor oluyor. Ancak Galaxy M20’yi satın alacak kullanıcılar için Android Oreo’nun yeterli olduğunu, Experience’ın da işlerini kolaylıkla yapmaya izin vereceğini söyleyebiliriz. Yüklü gelen uygulamalar konusunda ise Samsung biraz daha tutucu davranmış. Örneğin, Microsoft uygulamaları klasörü içinde Word, Excel, PowerPoint uygulamaları yok. Samsung klasörü de diğer telefonlardakine göre daha boş durumda.

Samsung Galaxy M20 ile ilgili anlatacaklarımıza burada bir virgül koyalım. Daha fazlası için cihazı deneyimlemeye başlayalım ve çok yakında yayınlayacağımız Galaxy M20 incelemesinde kaldığımız yerden devam edelim. Bu arada telefonla ilgili sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.