Teknoloji

Samsung Galaxy Buds 3, AirPods benzeri tasarımla gelecek

samsung galaxy buds 3

Samsung Galaxy Buds serisinin ilk üyesini 2019’da çıkarmıştı. 10 Temmuz’daki Samsung Unpacked etkinliğinde de bu seriye Galaxy Buds 3 eklenecek. Beş yıllık dönemde hiçbir modelde saplı bir tasarıma yer vermeyen Samsung, bu yaklaşımını Galaxy Buds 3’le değiştirecek gibi görünüyor.

Söz konusu değişiklikle ilgili iddialar daha önce gündeme gelmişti. Sızan yeni bir fotoğraf da bu iddiaları doğruluyor. Galaxy Buds 3’ün kutusunun göründüğü fotoğrafta saplı tasarım da hemen fark ediliyor.

Bu değişiklik nedeniyle pek çok kişi Samsung’u Apple’ı kopyalamakla suçlayabilir. Ancak son yıllarda çok sayıda şirketin saplı tasarıma sahip kablosuz kulaklıklar çıkardığını da unutmamak gerekiyor. Samsung’un da bu tasarımı benimsemesi şirketin iyiliğine olabilir.

2020 çıkışlı Galaxy Buds+ dışında Samsung’un çıkardığı tüm kulaklıkların mikrofon performansı için “ortalama seviye” tanımlaması kullanılmıştı. Saplı bir tasarıma geçiş yapılması ve mikrofonların ağıza yaklaşması genel olarak bir performans artışı sağlayabilir.

Samsung Galaxy Buds 3 aktif gürültü engelleme özelliğiyle gelecek

Galaxy Buds 3’te aktif gürültü engelleme özelliğinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Samsung’un Apple’ın AirPods’undan farklı olarak daha köşeli bir tasarımı tercih etmesi de ayrıca dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor.