Manşetler

Samsung Galaxy Beam Ön İnceleme

Samsung cebe sığan cihazların duvara görüntü yansıtması olayını çok seviyor. Ve bu sevgi sonunda Galaxy serisi içinde de kendine yer buldu. Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Samsung Galaxy Beam’i Samsung’un buradaki standında kısa bir süre deneyimleme fırsatı bulduk. Samsung bu ürünü ziyaretçilere tanıtmak için karanlık bir oda hazırlamış. Odanın içinde bir perde ve Galaxy Beam test ürünleri bulunuyor. Ayrıca odanın içinde Galaxy Beam’in yerleştirildiği bir aksesuar var. Üzerinde hoparlör de barındıran bu aksesuarın yardımıyla gittiğiniz her yerde film veya bunun gibi içerikleri aynı ortamda bulunan diğer kişilerle paylaşma zevki yaşanabilir.

Samsung Galaxy Beam’e dönecek olursak, akıllı telefonun üst kısmında 15 lümenlik parlaklığa sahip nHD modüllü bir DLP projektör yer alıyor. Bu projektörün sayesinde Samsung Galaxy Beam 50 inç’lik büyüklüğe kadar görüntü yansıtması yapabiliyor. 20 bin saatlik bir kullanım ömrünün olması kullanıldığı süre boyunca sorun çıkarmadan çalışabileceğinin bir göstergesi sayılabilir. Cihazın içinde yer alan 2000 mAh’lik batarya da projektörün ihtiyaç duyacağı enerji için ek kaynağı sağlıyor. Cihazın sağ kenarında üste doğru yer alan bir buton yardımıyla projektör açılıyor, bir kez daha bastığınızda yansıtılan görüntünün yönü 90 derece değişiyor.

Samsung Galaxy Beam’in projektörü yardımıyla herhangi bir web sitesini, fotoğrafı, videoyu ya da herhangi bir ekran görüntüsünü müsait olan herhangi bir perdeye, duvara veya başka bir yere yansıtabilirsiniz. Bunun yanı sıra cihazda Projector adı verilen özel bir uygulama da yüklü geliyor. Bu uygulama içinde Galaxy Beam’in projeksiyon işlevlerini zenginleştirici bazı özellikler yer alıyor. Örneğin, gece yatarken Galaxy Beam’i başucunuza dik bir şekilde, projektör tavana bakacak şekilde yerleştirebilir ve açacağınız özel bir “çitten atlayan koyunlar” videosu yardımıyla uykunuzun daha çabuk gelmesini sağlayabilirsiniz. Veya bir sunum yaparken ekran üzerindeki bir yeri daha açık şekilde göstermek için görsel işareti kullanabilirsiniz. Bu arada Projector uygulamasını içinde projeksiyonun bir el feneri gibi kullanılmasını sağlayan özellik de bulunuyor.

Bununla da bitmiyor. Cihazın arka kamerasının yardımıyla herhangi bir doküman veya başka bir nesnenin görüntüsünü daha fazla kişinin göreceği şekilde yansıtabilirsiniz. Öte yandan yansıtılan herhangi bir belge üzerinde çizimler yapmak da Projector uygulaması yardımıyla mümkün. Galaxy Beam piyasaya çıktığında Projector uygulamasının görsel işaret ve çizim yapma özellikleri diğer uygulamalarda da çalışabilecek.

Galaxy Beam’in teknik özelliklerine bakacak olursak, cihazda 800 x 480 çözünürlüklü, 4 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 GB dahili bellek, 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası, 768 MB RAM, WiFi b/g/n, DLNA, HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps gibi öne çıkan niteliklerin bulunduğunu görüyoruz. Arkasında 8 megapiksel, otomatik odaklı, LED flaşlı ve 720p HD video kayıt yetenekli kamera barındıran bu projektörlü akıllı telefonun önünde de 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera yer alıyor. Android Gingerbread ile çalışan Galaxy Beam TouchWiz kullanıcı arayüzünü de bünyesinde barındırıyor.

Samsung Galaxy Beam, projektörün ve bataryanın etkisiyle biraz daha kalın, 12.5 mm.’lik kalınlığa sahip. Ayrıca ağırlığı da 145.3 gr.