ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy AI, Türkçe dil desteği ile çeviri özelliklerini geliştiriyor

galaxy ai türkçe

Samsung, Android işletim sisteminde çalışan Galaxy cihazları için sunduğu yapay zeka (AI) özelliklerine Türkçe dil desteği ekleyerek, kullanıcı deneyimini genişletti. Samsung Galaxy AI’nin Live Translate ve Sözlü Çevirmen gibi çeviri uygulamaları, artık Türkçe dil desteği ile daha erişilebilir ve kullanışlı hale geldi. Bu yeni özellikler sayesinde, kullanıcılar hem yurtdışında dil bariyerini aşarak daha kolay iletişim kurabilecek hem de iş ve eğitim hayatında yabancı dillerdeki belgeleri hızlıca Türkçeye çevirebilecek.

Galaxy AI’nin sunduğu Live Translate özelliği, telefon görüşmelerinde gerçek zamanlı çeviri yaparak, restoran rezervasyonlarından ulaşıma kadar birçok alanda iletişimi daha rahat hale getiriyor. Özellikle Galaxy Buds kulaklıklarla uyumlu olarak çalışan Sözlü Çevirmen, kullanıcıların yüz yüze görüşmelerde dil bariyerini ortadan kaldırmasını sağlıyor ve kulaklıkları çıkarmaya gerek kalmadan anlık çeviri yaparak akıcı bir deneyim sunuyor.

Bu yeni güncellemeyle, 48 farklı Samsung modelinde Galaxy AI’nin Türkçe çeviri desteği kullanıma sunuldu. Galaxy Z Fold 6, Galaxy S24 Ultra, Galaxy Tab S10+ 5G gibi çeşitli model ve cihazlar, Türkçe dil desteğinden faydalanabilecek. Güncellemeyi etkinleştirmek isteyen kullanıcılar, cihazlarının Ayarlar menüsünden “Genel Yönetim” kısmına gidip “Dil Paketleri” bölümünden Türkçe dil paketini indirebilir.

Galaxy AI Türkçe dil desteğine sahip Samsung cihazları

28 Ekim itibarıyla Türkçe dil desteği alacak olan Galaxy modelleri ise şöyle: 

  • Galaxy Z Serisi: Galaxy Z Flip 6, Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy S Serisi: Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE, Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24 FE, Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy Tab Serisi: Galaxy Tab S10+ 5G, Galaxy Tab S10 Ultra 5G.

Bu gelişme, dil engellerinin aşılmasında büyük bir adım olarak görülüyor. Özellikle Türkiye’de Samsung Galaxy kullanıcıları, yabancı dildeki içerikleri doğrudan Türkçeye çevirerek akademik çalışmalarında veya iş toplantılarında daha fazla verim sağlayabilecek. Samsung’un bu özelliği, seyahat edenler için de oldukça pratik bir çözüm sunuyor; kullanıcılar gittikleri ülkelerde yol tarifi alma veya sipariş verme gibi ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabiliyor.

Galaxy AI’nin çeviri özelliklerinin dil desteğini artırması, Samsung’un yapay zeka destekli cihazları daha fazla kullanıcı dostu hale getirme çabasının bir parçası olarak görülüyor. Bu güncelleme ile Samsung’un yapay zeka uygulamaları, kullanıcıların küresel düzeyde daha etkili bir iletişim kurmasını mümkün kılıyor.