Samsung‘un mobil biriminin başkanı DJ Koh, kısa süre önce orta segmentte oyunun kurallarını değiştirmeyi ve Galaxy A serisinde üst segment telefonlarda görülecek özelliklere yer vererek seriyi altındaki seçeneklerden daha net biçimde ayırmayı istemediklerini dile getirmişti. Koh açıkça belirtmese de, Samsung’un bu hamleyle giderek güçlenen Çinli rakiplerine karşı avantaj sağlamayı istediğini görmek çok zor değil. Bu yaklaşım çerçevesinde Galaxy A serisine en son eklenen model Samsung Galaxy A80 oldu.
Galaxy A80, Samsung’un bugüne kadar çıkarttığı tam ekranlı telefonların içinde en ilginç tasarıma sahip model olarak tanımlanabilir. Şimdiye kadar birbirinden farklı ekran tasarımlarını deneyen Samsung, A80’de tercihini dönen kamera mekanizmasının da yardımıyla çerçevesiz ve çentiksiz bir ekran tasarımından yana kullanıyor. Akıllı telefonun 6.7 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekranı, 2400 x 1080 piksel Full HD+ çözünürlük sunuyor.
Dönen kamera mekanizması, Samsung Galaxy A80’in en ilginç yönü olarak tanımlanabilir. Kullanıcılar telefonun selfie tuşuna bastıklarında akıllı telefonun arkasındaki kamera mekanizması dönerek ve yükselerek ön tarafa geçiyor. Tüm bu süreç, manuel bir müdahaleye gerek kalmadan hızlı biçimde gerçekleştiriliyor.
Dönen mekanizmaya yerleştirilen kamera modülünde ise üç lens bulunuyor. 48 megapiksel çözünürlüklü lens, ana sensör işlevini görüyor. Bu lensi 8 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı lens destekliyor. Modülü tamamlayan ise üç boyutlu Time of Flight (ToF) kamerası oluyor. Samsung’dan yapılan açıklamada geniş açılı lensin, tıpkı insan gözü gibi, 123 derecelik bir görüş açısına sahip olduğuna dikkat çekiliyor. ToF kamerası ise hem kaliteli portre modu fotoğraflar çekmekte hem de telefonun kilidini açmakta kullanılıyor.
Samsung’un Galaxy S10 serisinde yer verdiği Super Steady video modu Galaxy A80’de de karşımıza çıkıyor. Üç boyutlu derinlik sensörünün varlığı, videolarda da Live Focus özelliğinden yararlanmayı mümkün kılıyor. Böylelikle video kaydı sırasında da kareye giren nesnelerin derinlik haritaları çıkarılabiliyor. Galaxy S10’da bulunan 30 sahne tanıma modu ve optimizasyon senaryosunun Galaxy A80’de de bulunduğunu belirtmekte fayda var.
Samsung Galaxy A80, sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip. Bu işlemcinin adı resmi olarak açıklanmasa da, Samsung’un kendi üretimi Exynos işlemcilerden biri olduğu anlaşılıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3700 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil, 25W hızlı şarj desteği sayesinde kısa süre içinde doldurulabiliyor.
Samsung Galaxy A80; melek altın, Hayalet Beyazı ve Hayali Siyah renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.