Teknoloji

Samsung Galaxy A36, Geekbench’in testinden Android 15 ile geçti

samsung galaxy a35 inceleme

Samsung, Galaxy A36 modeli üzerinde çalışmalara hızla devam ediyor. Mart ayında tanıtılan Galaxy A35’in halefi olacak olan bu cihaz, test sürecine girmiş durumda. Son olarak yapılan Geekbench testlerinde, Galaxy A36’nın dikkat çeken bir detayla Android 15 işletim sistemiyle test edildiği ortaya çıktı.

Google, Android 15’i henüz bu hafta itibarıyla Pixel cihazlar için piyasaya sürerken; Samsung’un bu güncellemeyi resmi olarak 2024 yılında Galaxy S25 serisiyle birlikte sunması bekleniyor. Ancak Geekbench test sonuçlarına bakıldığında, Galaxy A36’nın Android 15 ile test edilmesi, bu modelin de söz konusu sürümle birlikte kullanıcılarla buluşabileceğine işaret ediyor. Bu da Galaxy A36’nın, Galaxy S25’in ardından tanıtılabileceğini düşündürüyor.

Yakın zamanda tanıtılan Galaxy A16 5G modeli, altı büyük Android güncellemesi alacak şekilde bir taahhütle piyasaya sürülmüştü. Bu nedenle Galaxy A36’nın da benzer bir destekle gelmesi bekleniyor. Eğer cihaz, Android 15 ile kutudan çıkarsa, bu güncelleme döngüsünün sonunda Android 21’e kadar yükseltilebileceği anlamına geliyor.

samsung galaxy a36

Samsung Galaxy A36, 6 GB RAM ile test edildi

Test edilen Galaxy A36 prototipine dair bir diğer önemli bilgi ise cihazın donanım özellikleriyle ilgili. Prototip, 6 GB RAM ile test edilirken, farklı RAM seçeneklerinin de piyasaya sürülebileceği düşünülüyor. Ayrıca cihaz, Snapdragon 6 Gen 3 ya da Snapdragon 7s Gen 2 işlemcilerinden biriyle güçlendirilmiş olabilir. Geekbench testinde ortaya çıkan grafik işlemcisi, bu iki çipsetten birine işaret ediyor. İlginç olan ise Galaxy A35 modelinde Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 1380 işlemcisinin kullanılmış olması, ancak A36’nın bu seride Qualcomm işlemcilere geçiş yapacak olması. Bu değişim, performans ve verimlilik açısından dikkat çekici bir adım olarak değerlendirilebilir.

Galaxy A36’nın, piyasaya sürüleceği tarihe kadar daha fazla donanım ve yazılım detayı netleşecektir. Ancak şimdiden Android 15 ile test edilmesi, Samsung’un orta seviye cihazları için iddialı bir yaklaşım sergilediğini gösteriyor.