İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy A33 5G İncelemesi

Galaxy A33 inceleme yazımızda Samsung A serisinin en yeni üyelerinden biri olan cihazla ilgili yorumlarımızı bulabilirsiniz.
galaxy a33 inceleme

Samsung Galaxy A33 5G
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Galaxy A serisi, Samsung’un satış hacmi en yüksek serilerinden biri. Oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan seri, orta segmentin hemen hemen her noktasına dokunuyor. Samsung her yıl yeni cihazlarla bu seriyi büyütmeyi ve güncellemeyi sürdürüyor. Şirketin 2022’de seriye eklediği yeni cihazlardan birisi de Galaxy A33 5G oldu. Orta segmentin iddialı cihazlarından biri olma iddiasıyla yola çıkan Galaxy A33 hakkındaki önemli bilgileri ve detayları inceleme yazımızda bulabilirsiniz.

Galaxy A33 inceleme: Tasarım

Samsung Galaxy A33’ün tasarımı, şirketin 2021 itibarıyla benimsediği ana tasarım dilinden uzaklaşmıyor. Beraber tanıtıldığı Galaxy A53 ve A73 modellerine benzer bir görüntüye sahip olan telefon, kasada tercih edilen materyaller konusunda bu cihazlardan ayrılıyor. Galaxy A33, plastik bir çerçeveye ve arka panele sahip.

galaxy a33 incelemeAncak plastik tercihine rağmen, telefonun etkileyici ve canlı göründüğünü söylemek gerekiyor. Bu görünümde test merkezimize gelen telefonun renginin mavi olmasının da rol oynadığı rahatlıkla söylenebilir. 8.1 mm. kalınlığındaki telefon tartıda 186 gram çekiyor. Galaxy A33 eli ve kot pantolon cebini dolduran bir cihaz olsa da, kullanırken ve taşırken bir ağırlık hissi yaratmıyor. Telefonun ele iyi oturmasının bir güven hissi sağladığı bile söylenebilir.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33 5G 6.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Detaylarına daha sonra değineceğimiz bu ekran, telefonun ön tarafının yüzde 83.9’luk kısmını kaplıyor. Parmak izi tarayıcısı da ekranın içinde yer buluyor. Ekranın üstündeki damla çentik, telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapıyor.

galaxy a33 incelemeEkran çerçevelerinin üst segment telefonlara kıyasla biraz daha kalın olduğunu belirtmek gerekiyor. Alt çerçeve de diğer çerçevelerden daha kalın görünüyor. Ancak bunun pek çok telefonda standart görülen bir durum olduğunu hatırlamakta fayda var. Üst çerçeveye yerleştirilen ahize hoparlörü müzik dinlerken, video izlerken veya oyun oynarken ekstra bir hoparlör işlevi görüyor.

Galaxy A33’ün sol kenarı boş bırakılmış. Sağ tarafta ise güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Üst çerçevede nano SIM ve microSD kart tepsisinin yerleştirildiği yuva ve ikinci mikrofon bulunuyor. Alt tarafta ise soldan sağa doğru sırayla mikrofon, USB-C girişi ve hoparlör ızgarası kullanıcıları bekliyor. Galaxy A33’te 3.5 mm. kulaklık jakının bulunmadığını ayrıca belirtmekte fayda var.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33 5G’nin plastik arka panelinde ise Samsung logosu ve kamera modülü yer alıyor. Dikdörtgen kamera modülü, panelin sol üst köşesine yerleştirilmiş. Bu modülde dört kamera ve LED flaş bulunuyor. Bu kameraların performansına da ilerleyen bölümlerde değineceğiz.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33 ile birlikte test merkezimize telefonla aynı renkte arkasına banka/kredi kartı ya da kimlik yerleştirilebilecek bir kılıf da ulaştı. Bu kılıf, telefonun kalınlığını doğal olarak artırıyor. Ancak cihazı kullanımda ekstra bir zorluk yaratmıyor ve güvenlik hissini de fazlasıyla güçlendiriyor.

Suya ve toza dayanıklılık da Galaxy A33 5G modelini dikkate değer kılan özelliklerden biri. IP67 ile belgelenen bu özellik sayesinde telefon, 1.5 metre derinliğe kadar suda yarım saat boyunca dayanabiliyor. Önümüzdeki sıcak yaz günlerinde Galaxy A33’ü havuz veya deniz kenarında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Galaxy A33 inceleme: Ekran ve Ses

Galaxy A33 5G’de 6.4 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran bulunuyor. 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. Ekran daha önce belirttiğimiz gibi telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Ekranın üstündeki U harfi şeklindeki çentik de telefonun ön kamerasını barındırıyor.

galaxy a33 incelemeSamsung’un çentikli ekranı seçmesinin ilginç bir tercih olduğu söylenebilir. Bu tercihin maliyeti kısma arzusundan kaynaklandığını tahmin etmek pek zor değil. Daha ilginç olan durum ise telefonda Daima Açık Ekran özelliğinin olmaması. Super AMOLED panelin varlığı bu özelliğin de önünü açıyor. Ancak akıllı telefonda söz konusu özellik mevcut değil. Kullanıcıların bazı bilgileri ekranı tamamen uyandırmadan hızlı biçimde almasını sağlayan bu özelliğe yer verilmemesinin küçük ancak can sıkıcı bir eksik olduğu söylenebilir.

Galaxy A33’ün ekranını Corning Gorilla Glass 5 cam koruyor. Bu üst düzey koruma da telefonun sağlamlığını ve güvenilirliğini artırıyor.

galaxy a33 incelemeSamsung telefonda Daima Açık Ekran özelliği sunmasa da, benzer başka bir özellik sunuyor. Kullanıcılar istediği takdirde Galaxy A33 şarjdayken ve ekran kapalıyken pil düzeyini ve dolana kadar geçecek tahmini süreyi ekran üstünde görmek mümkün oluyor. Bu özelliğin aktivasyonu da Ayarlar menüsündeki Ekran bölümü üzerinden yapılıyor.

Galaxy A33’te ekranın maksimum yenileme hızı 90 Hz olsa da bunu 60 Hz seviyesine çekmek mümkün. Samsung böylelikle telefonun pil ömrünün uzayacağını belirtiyor. Söz konusu değişiklik için Ayarlar’daki Ekran menüsünde “Pürüzsüz hareket” bölümüne gitmek gerekiyor. Burada “standart” seçeneği işaretlendiğinde ekranın yenileme hızı 60 Hz olarak ayarlanıyor.

galaxy a33 incelemeAncak günümüzde 120 Hz yenileme desteği sunan telefonlar giderek yaygınlaşıyor. Böyle bir ortamda 60 Hz deneyimi de iyiden iyiye demode kalıyor. 90 Hz yenileme hızı ise menüde gezinirken veya uygulamalarda dolaşırken ihtiyacı fazlasıyla karşılıyor. Oyunlarda ise 120 Hz yenileme hızı aranıyor. Ancak telefondan çok fazla performans beklemeyen oyunlar için ekran hızının da yeterli olduğunu söylemek gerekiyor.

Samsung Galaxy A33’ün 6.4 inç AMOLED ekranının piksel yoğunluğu 441 ppi. Oldukça canlı olan bu ekranda bir şeyler izlemek veya okumak gayet keyifli. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, telefonun ele iyi şekilde oturması ve canlı ekran bir araya gelince kullanıcıların içeriğe odaklanması kolaylaşıyor. Bu canlı görünümden hoşnut olmayanlar için telefonda doğal ekran modu seçeneği de mevcut.

galaxy a33 incelemeGünümüzde hemen hemen her telefonda mevcut olan göz rahatlığı kalkanı özelliği Galaxy A33’te de mevcut. Bu özellik için Adaptif ve Özel olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Adaptif seçeneğinde ekran renkleri günün saatine göre otomatik olarak ayarlanıyor. Özel seçeneğinde ise göz rahatlığı kalkanının programlanması tamamen kullanıcılara bırakılıyor.

Galaxy A33 5G’nin ekranı adaptif parlaklık desteğine sahip. Dolayısıyla güneş ışığı altında veya dışarıdayken ekranı görme konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor. Ekranın görüntüleme açıları da oldukça iyi. Doğrudan karşıdan bakılmasa bile ekrandaki içerik çok net biçimde görülebiliyor.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33 çift hoparlörle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu hoparlörlerden biri yukarıda da belirttiğimiz gibi alt kenarda yer alıyor. Diğeri ise ön tarafa ahize kısmına yerleştirilmiş. Tahmin edilebileceği üzere, alttaki hoparlörün ses çıkışı daha fazla. Sesin yüksekliği en üst seviyeye çıkınca biraz deformasyon fark ediliyor. Ancak çok gürültülü olmayan bir ortamda A33’ün sesini maksimuma çıkarmadan kulaklar için gayet doyurucu bir deneyim yaşamak mümkün.

Galaxy A33 inceleme: Donanım ve Performans

Samsung Galaxy A33’ün kalbinde Güney Koreli şirketin Exynos 1280 işlemcisi bulunuyor. 5G desteğine de sahip olan bu işlemciye ülkemizde satılan modellerde 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 128 GB. Samsung’un verilerine göre, bu alanın 102,3 GB’lık kısmı kullanıcıların erişimine açık. Ancak CPU-Z uygulamasıyla yaptığımız ölçümde kullanıcı erişimine açık olan bölümün 106,39 GB olduğunu görüyoruz. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 1 TB daha eklenebildiğini belirtmekte fayda var.

galaxy a33 incelemeExynos 1280 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı üçlemesi Galaxy A33’ün günlük işleri sorunsuz biçimde yerine getirmesi için fazlasıyla yeterli oluyor. Telefonla sosyal medya uygulamalarında dolaşırken, internette gezinirken, e-posta alıp gönderirken ve genel olarak bu uygulamalar arasında geçiş yaparken bariz ve tekrarlayan bir takılma yaşanmıyor.

6 GB RAM, Galaxy A33’ün iyi bir çoklu görev performansı sergilemesi için yeterli oluyor. Akıllı telefonda arka planda bir uygulamayı çalıştırırken, başka bir uygulamayı kullanırken tıkanma gözlemlenmiyor. Örneğin, telefonla Spotify’ı dinlerken bir taraftan da Samsung Internet tarayıcısıyla internette gezinirken veya Twitter’da gündemde neler olup bittiğine bakarken bir sorun yaşanmıyor.

Galaxy A33’ü test ederken sadece bir multimedya uygulamasının başlatılması konusunda bariz bir sorun yaşadık. İlgili uygulamayı Samsung markalı başka bir telefonda rahatlıkla çalıştırırken, Galaxy A33’te uygulama başlatılamadı. Ancak birkaç saat sonra tekrar denediğimizde uygulama sorunsuz şekilde açıldı. Dolayısıyla bu sorunun istisnai bir problem olduğunu söylemek mümkün.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’ün oyun performansını ise PUBG Mobile ile deneyimledik. Akıllı telefon oyunu başlatırken ve oyun içinde gezinirken herhangi bir sorun yaşatmadı. Aktüel oyun deneyiminde de bir takılma görülmezken, grafiklerin canlılığında da herhangi bir sorun yoktu. 90 Hz yenileme hızının en azından PUBG Mobile için yeterli bir performans sergilediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak cihazdan daha fazla kaynak isteyen oyunlarda Galaxy A33’ün bir miktar zorlanacağını belirtmek gerekiyor. Telefonun oyun oynarken doğal olarak ısındığını, ancak sıcaklığın rahatsız edici bir seviyeye ulaşmadığını eklemekte de fayda var.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’te hem yüz tanıma özelliği hem de ekranın altına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı mevcut. Yüz tanıma özelliğinin iyi çalışması için ortamın ya iyi aydınlatılmış ya da oldukça karanlık olması gerekiyor. Loş ışıklı ortamda bu özelliğin istikrarlı şekilde çalışmadığını gözlemledik. Işık kaynağının yakına gittiğimizde veya tamamen karanlık bir ortama geçiş yaptığımızda ise yüz tanıma özelliği telefonun kilidini rahatlıkla açtı. Bu noktada karanlık ortamlardaki yüz tanıma süresinin daha uzun olduğunu da belirtelim.

Parmak izi tarayıcısı ise yüz tanımaya kıyasla daha iyi ve istikrarlı bir performans gösteriyor. Birden fazla parmağı tanıyacak şekilde ayarlanabilen tarayıcı, parmak izini algıladıktan sonra çok kısa süre içinde ekranın kilidini açıyor ve kullanıcıyı ana ekrana yönlendiriyor. Normalde yüz tanıma özelliğini tercih etsem de, Galaxy A33’te elimin sıklıkla parmak izi tarayıcısına gittiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

galaxy a33 incelemeSamsung Galaxy A33 5G Geekbench’in benchmark testinde tek çekirdek performansıyla 736, çoklu çekirdek performansıyla 1814 puan alıyor.

Galaxy A33 inceleme: Pil

Samsung Galaxy A33’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 25W hızlı şarj desteğine sahip. Ancak Galaxy A33’ün kutusundan şarj adaptörü çıkmıyor. Kutuda sadece şarjda kullanılacak USB-C kablosu mevcut.

Elimde Samsung markalı 25W bir şarj adaptörü olmadığı için test sırasında 20W bir şarj adaptörü kullandım. Bu adaptörle telefonun pilini tamamen doldurmak yaklaşık 2 saat 20 dakika aldı. Pil yüzde 50 doluluk oranına ise 1 saatin sonunda ulaştı.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’ün 5000 mAh kapasiteli pili, ortalama yoğunluklu bir kullanım senaryosunda bir günü çok rahat çıkarıyor. Hatta iki gün boyunca telefonu şarja takmak gerekmiyor. Bu ortalama yoğunluklu kullanım senaryosunda sosyal medya uygulamalarını kullanmak, yaklaşık 20 dakika internette gezinmek, bir süre oyun oynamak, YouTube’dan video izlemek, Spotify’dan müzik dinlemek gibi eylemler bulunuyor.

Test sırasında Galaxy A33’ü video izlemek ve müzik dinlemek için de yoğun şekilde kullandım. YouTube’da uzun süre boyunca video izlediğim ve Spotify’dan Bluetooth kulaklık ile müzik dinlediğim günlerde bile Galaxy A33’ün pili günü çıkarmaya yetti. Ancak bu günlerde diğer aktivitelerin yoğunluğunun azaldığını belirtmekte fayda var.

galaxy a33 incelemePek çok akıllı telefonda bulunan güç tasarrufu ve pil koruma özellikleri Galaxy A33’te de mevcut. Kullanıcılar güç tasarrufu modunu aktif hâle getirip bazı işlevleri devredışı bırakarak kullanım süresini uzatabiliyor. Pil ömrünü hem kısa hem de uzun vadede artırmaya yönelik özellikler de Galaxy A33’te kullanıcıları bekliyor.

Galaxy A33 inceleme: Yazılım

Samsung Galaxy A33 kutusundan Android 12 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Güney Koreli şirketin One UI 4.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Samsung’un 2022’de piyasaya sürdüğü amiral gemisi telefonlarında da bu işletim sistemi ve kullanıcı arayüzü yüklü olarak geliyor. Kısacası Galaxy A33 yazılım bakımından hâlihazırdaki en güncel deneyimi vadediyor.

galaxy a33 incelemeDaha önce Samsung’un One UI kullanıcı arayüzüyle çalışan telefonlarını kullananları A33’te aşina oldukları bir yazılım deneyimi bekliyor. Öncelikle mevcut Galaxy telefonunuzdan Galaxy A33’e rahatlıkla geçiş yapabileceğinizi belirtmekte fayda var. Bunun için eski telefona Samsung’un Smart Switch uygulamasını indirmek ve talimatları takip etmek yeterli oluyor. Telefonlar arasında bilgi aktarımı kısa süre içinde tamamlanıyor ve kullanıcılar eski telefonlarındaki tüm verileri ve uygulamaları Galaxy A33’te de bulabiliyor.

Ön yüklü uygulamalar Android telefonların vazgeçilmez parçaları. Galaxy A33 de bu konuda epey zengin bir telefon. Akıllı telefonda Samsung, Google, Microsoft ve Meta’nın uygulamalarını ön yüklü şekilde bulmak mümkün.

galaxy a33 incelemeÖncelikle mekanın sahiplerinden biri olan Samsung ile başlayalım. Telefonun uygulama çekmecesine ana ekranda yukarı doğru kaydırma hareketi yaparak erişiliyor. Buradaki Samsung klasöründe SmartThings, Samsung Internet, Samsung Health, Samsung Mesajlar, Galaxy Wearable gibi uygulamaları bulmak mümkün. Bu uygulamaların her biri A33 sahiplerinin işine yarayacak işlevlere sahip.

Samsung’un varsayılan uygulamalar konusunda dengeli bir yaklaşım içinde olduğu söylenebilir. A33’te Samsung Internet ve Google Chrome internet tarayıcıları ön yüklü geliyor. Ancak varsayılan tarayıcı görevini Samsung Internet üstleniyor. Mesaj alımı ve gönderimi içinse hem Google’ın Mesajlar hem de Samsung’un Mesajlar uygulamaları telefonda mevcut. Burada varsayılan uygulama görevi Google’ın Mesajlar uygulamasına verilmiş. Samsung’un tavrını “adil” olarak nitelemek mümkün.

galaxy a33 incelemeHemen hemen her Android telefonda hazır olan Google uygulamaları Galaxy A33’te de yerini alıyor. Ana ekrandaki Google klasöründe Chrome, Gmail, Haritalar, YouTube, Drive ve Fotoğraflar gibi Google uygulamalarını bulmak mümkün. Bu klasörün dışında Mesajlar ve YouTube Music gibi Google menşeili uygulamalar da telefonda kullanıcıları bekliyor. Gmail ve Mesajlar gibi bazı Google uygulamalarının telefonda varsayılan çözüm olarak sunulduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Samsung ve Microsoft arasındaki uzun süreli iş birliğinin yansımasını Galaxy A33’te de görmek mümkün. Akıllı telefonda Microsoft’un Office, OneDrive, Outlook ve LinkedIn uygulamaları yüklü şekilde kullanıcıları bekliyor.

galaxy a33 incelemeFacebook ve Spotify da Galaxy A33 ile yüklü gelen uygulamalar arasında yer alıyor. Samsung kurulum tamamlandıktan sonra kullanıcılarına bazı uygulama önerilerinde de bulunuyor. Eğer kullanıcı onaylarsa bu uygulamalar da telefona yükleniyor. Galaxy A33’e uygulama indirmek için Google Play Store’un yanı sıra Samsung’un Galaxy Store mağazası da kullanılıyor.

One UI arayüzü Android’in standart deneyimini yoğun şekilde özelleştiriyor. Uygulama ikonlarında, menü arayüzlerinde Samsung’un dokunuşunun etkisi bariz şekilde hissediliyor. Şahsen saf Android’in yoğun şekilde özelleştirilmesinden hoşlanmasam da, One UI arayüzünün kullanımının da çok rahat olduğunu belirtmem gerekiyor.

galaxy a33 incelemeSamsung’un kullanıcı deneyimini hızlandıran ve kolaylaştıran dokunuşları Galaxy A33’te de mevcut. Bu özelliklerden birisi Edge panelleri. Ekranın sağ tarafındaki yarı saydam çubuk sola doğru sürüklenince Edge panelleri ortaya çıkıyor. Bu paneller üzerinden uygulamalara, kişilere veya telefondaki görevlere hızlı şekilde erişmek mümkün oluyor.

Edge panellerinde varsayılan olarak sadece uygulama görünümü açık olarak sunuluyor. Ancak Ayarlar içindeki Ekran menüsü üzerinden diğer panel seçeneklerini görmek de mümkün oluyor. Birden fazla panel seçildiğinde bu paneller arasında küçük kaydırma hareketleriyle geçişi yapılıyor.

galaxy a33 incelemeÖzellikle uygulamaların gösterildiği Edge panelinin bir hayli işe yaradığını söylemek gerekiyor. Bu panele kullanıcılar maksimum altı uygulamayı sabitleyebiliyor. Buna ek olarak, son kullanılan üç uygulama da panele otomatik şekilde ekleniyor. Uygulama paneli sayesinde Samsung Internet tarayıcısını ve YouTube’u ekranda bölerek bir arada kullanmak da mümkün oluyor.

Samsung Galaxy A33’te de ekranda yukarıdan aşağıya doğru sürükleme hareketi yapıldığında hızlı ayarlar paneli kullanıcıların karşısına çıkıyor. Kullanıcılar bu paneli kendi tercihleri doğrultusunda kişiselleştirebiliyor. Telefona bağlanan kablosuz kulaklık ve akıllı saat gibi cihazların yönetimi için de bu panelde “cihaz kontrolü” sekmesi mevcut.

galaxy a33 incelemeKullanıcılar Samsung’un “yan tuş” olarak adlandırdığı güç butonuna da farklı işlevler atayabiliyor. Tuş çift basıldığında kamerayı veya seçilen başka bir uygulamayı başlatacak şekilde ayarlanabiliyor. Ya da parmak bu tuşa basıldığında Bixby devreye girebiliyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde uzun basma hareketini telefonu kapatacak şekilde ayarlayabiliyor.

Galaxy A33’ü Windows bilgisayarlara veya Galaxy serisi tabletlerle entegre biçimde kullanmak da mümkün.

Galaxy A33 inceleme: Kamera

Samsung Galaxy A33’ün arkasında dört sensörün olduğu bir kamera modülü mevcut. Burada ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera mevcut.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’ün kamera sistemi, kağıt üstünde birlikte tanıtıldığı Galaxy A53’ün kadar etkileyici görünmüyor. Yine de, dörtlü kamera modülünün telefona bir çok yönlülük kazandırdığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Özellikle ana kamerada optik görüntü sabitleme desteğinin bulunması önemli bir ekleme niteliği taşıyor. Bu desteğin varlığı sayesinde çok hızlı şekilde odaklama yaparak bir kare yakalamak mümkün oluyor.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’ün ana kamera performansıyla oldukça iyi kareler yakalanabiliyor. Yakınlaştırma yapılmayan fotoğraflardaki detay seviyesi gayet tatmin edici. Gün ışığında çekilen fotoğraflarda renkler oldukça doğal görünüyor. Otomatik ayarda çekilen fotoğraflarda yapay zekânın dokunuşu da kullanıcının karşısına etkileyici kareler çıkmasını sağlıyor.

Galaxy A33’ün dinamik aralık performansı da gayet kararında. Ancak beyaz dengesi tarafında renklerin biraz soğuk tonlara kaçtığı görülüyor. Otomatik odaklama ise oldukça iyi çalışıyor. Bütün bu faktörler ortaya tatmin edici kalitede fotoğrafların çıkmasını sağlıyor.

Yakınlaştırma kalitesi içinse “makul” sıfatını kullanmak mümkün. Yakınlaştırma seviyesi 2x’in üstüne çıktığında fotoğraftaki gürültü hissedilir şekilde artıyor. 2x yakınlaştırma yapıldığında detaylar gayet iyi şekilde muhafaza ediliyor. Dolayısıyla sınırı bu seviyeye koymakta fayda var.

Ultra geniş açılı kameranın performansı ise ana kameranın arkasında kalıyor. Ortalama ışık koşullarında çekilen fotoğraflar biraz deforme oluyor. Yine de, renklerin ana kameranın renkleriyle tutarlı görünmesinin önemli olduğu söylenebilir.

Ultra geniş açılı kameranın dinamik aralığı da “idare eder” seviyede. Beyaz dengesinin de ana kameraya kıyasla biraz daha iyi olduğu da söylenebilir. Ultra geniş açılı kamerayla iç mekanlarda çekilen fotoğraflarda bir miktar detay kaybı olduğu da gözlemleniyor.

Galaxy A33’ün 5 megapiksel çözünürlüklü makro kamerasının performansı da oldukça tatmin edici. Makro kamerayla çekilen fotoğraflarda renklerin oldukça canlı görünmesi göze çarpıyor.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’ün kamerasının gece performansı da eğer ortam çok karanlık değilse beklentileri karşılıyor. Özellikle gece modu çalıştırıldığında fotoğraflardaki gürültü bariz şekilde azalıyor.

Galaxy A33’ün 13 megapiksel ön kamerası ise arka kameralara kıyasla daha “düşük” bir performans sergileniyor. Fotoğraflardaki işlemenin fazla olduğu görülürken, dinamik aralığın yetersiz olması göze çarpıyor. Buna ek olarak, beyaz dengesi de “idare eder” olmaktan öteye geçemiyor.

Galaxy A33’ün ana arka kamerasıyla 4K video kaydı yapılabiliyor.

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’ün kamera uygulaması Samsung’un One UI kullanıcı arayüzüyle çalışan diğer telefonlarından farklı değil. Kullanıcılar ana kamera modları arasında ekran üzerinde küçük kaydırma hareketleriyle geçiş yapabiliyor. Ana menüde görülmeyen kamera modlarına “daha fazla” seçeneği üzerinden erişilebiliyor. Çekilen fotoğrafa ve ortama göre, yapay zekâ devreye girip kullanıcılara belli bir moda geçiş önerisinde bulunabiliyor. Fotoğraf çekildikten sonra bir önceki moda dönmek için ekranın alt (veya yan) kısmında kalan geri işaretine dokunmak yeterli oluyor.

Galaxy A33 inceleme: Sonuç

Orta segment, akıllı telefonda rekabetin en yoğun yaşandığı alan. Dünya genelinde kullanıcıların çoğunluğun bu gruba toplanması, rekabetin dozunu doğal olarak artırıyor. Uzun yıllar boyunca bu kategorinin en iddialı oyuncusu konumunda olan Samsung, bir ara sallanır gibi olsa da, işleri yeniden toparlamış gibi görünüyor.

Galaxy A33 de işleri tekrar yoluna koyan Samsung’un istikrarı sürdürmek için çıkardığı en yeni cihazlardan biri. 5G desteğini daha geniş kitleye yayma amacı taşıyan cihazlardan biri olan A33, uygun fiyat karşılığında kullanıcılarına ortalama üstü bir akıllı telefon deneyimi yaşatmayı vadediyor

galaxy a33 incelemeGalaxy A33’ün standart bir akıllı telefon kullanıcısının işini fazlasıyla göreceği rahatlıkla söylenebilir. Telefonun 6.4 inç büyüklüğündeki Full HD+ ekranı oldukça keyifli. Keskinliği yüksek olan ekran içerik tüketimi için gayet uygun. 90 Hz yenileme hızının da A33’ün içinde bulunduğu fiyat segmentinde beklentileri karşıladığı rahatlıkla söylenebilir. Bu yenileme hızıyla Galaxy A33’te pek çok oyunu keyifle oynamak mümkün oluyor.

Galaxy A33’ün ana kamera performansı da alkışı hak ediyor. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip ana kamera gündüz veya iyi aydınlatılmış ortamlarda yapılan çekimlerde gayet başarılı bir iş çıkarıyor. A33 gece çekimlerinde de gece modunun yardımıyla göze hoş gelen kareler yakalıyor. Bu çekimlerde çıtayı çok yukarıya koymamak gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip olmasıyla da segmentindeki rakiplerine karşı avantaj kazanan Galaxy A33, günlük standart işlerinde kullanıcılarını yolda bırakmıyor. Telefonundan olağandışı talepleri olmayan herkesin beklentilerini karşılayacak seviyede olan Galaxy A33’te Android 12 ve One UI 4.1’in bir arada bulunduğunu belirtmekte fayda var. Bu ikili, hâlihazırda Samsung’un en güncel yazılım deneyimini yaşamayı mümkün kılıyor.

Galaxy A33’e benzer tasarımda pek çok telefonun olması, cihazın “kendine özgü” bir hava kazanmasını zorlaştırıyor. Buna ek olarak, özellikle de telefonu cebinde taşımayı tercih edenlerin A33’e alışmakta sıkıntı yaşaması muhtemel görünüyor. Galaxy A33’ün kamera tarafındaki yumuşak karnı olarak ise ön kamerası öne çıkıyor.

Galaxy A33 günümüzün piyasa koşulları çerçevesinde “uygun fiyatlı” bir telefon olarak değerlendirilebilir. Ancak ekran ve ana kamera gibi bileşenlerin gösterdiği performans, A33’ü aynı fiyat grubunda bulunduğu rakiplerin önüne taşıyabilecek seviyede. Bunların üstüne güncel yazılım deneyimi de eklenince A33, şu zamanlarda yeni bir Android telefon almayı düşünenlerin değerlendirmesi gereken seçenekler arasına girmeyi başarıyor.

Samsung Galaxy A33 5G
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.