Teknoloji

Samsung Galaxy A06, A05 ile aynı işlemciyi taşıyacak

Samsung Galaxy A06

Samsung Galaxy A05 geçtiğimiz yıl eylül ayında duyurulmuş, ekim ayında da satışa sunulmuş ve 2024’ün başlarında da ülkemizde satışa sunulmuştu. Bu telefonun takipçisi Samsung Galaxy A06 için de hazırlıklar başlamış gibi görünüyor. Geekbench’in veri tabanında yerini alan telefonun bazı önemli özellikleri de şimdiden gün yüzüne çıktı.

Görünen o ki, Galaxy A06 da selefi A05 gibi MediaTek Helio G85 işlemciyle gelecek. Telefonun prototip versiyonu testten tek çekirdek performansıyla 1644, çoklu çekirdek performansıyla da 5326 puan aldı. Bu puanların yüksekliğini ise testin Geekbench 4.2.0 ile gerçekleştirilmesine bağlamak gerekiyor. Hâlihazırda pek çok test Geekbench 6.0 ve üstü sürümlerle gerçekleştiriliyor.

Test edilen versiyonda MediaTek Helio G85 işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 14 ile çıkacağı da testin gösterdikleri arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy A06, Wi-Fi Alliance tarafından da onaylandı

Bu noktada Galaxy A06’nın Wi-Fi Alliance tarafından onaylandığını da belirtmekte fayda var. Bu sertifika sadece telefonun Wi-Fi 5 desteğiyle geleceğini gösteriyor. Galaxy A06’ya dair bilinenler şu an için bunlarla sınırlı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER