Teknoloji

Samsung Galaxy A06’nın özellikleri en yeni sızıntıyla görüldü

samsung galaxy a06

Samsung Galaxy A06 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Daha önceki sızıntılardan biri sayesinde telefonun tasarımı görülmüştü. Şimdi de duyumcu Sudhansu Ambhore, X hesabı aracılığıyla telefonun tüm özelliklerini paylaştı.

Akıllı telefonda 6.7 inç büyüklüğünde PLS LCD ekran bulunması bekleniyor. Bu ekran 1600 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. Yenileme hızının ise yine 60 Hz olduğu belirtiliyor. Telefonun kalbinde ise MediaTek Helio G85 işlemcinin olacağı söyleniyor.

Kamera tarafında bir değişiklik söz konusu değil. 50 megapiksel ana kameraya yine 2 megapiksel sensör eşlik edecek. Ön tarafta ise 8 megapiksel kamera kullanıcıları karşılayacak. Ön kameranın ekran üstündeki çentiğe yerleştirileceğini belirtmekte fayda var.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 25W şarj desteğine sahip. Akıllı telefon kutusundan Android 14 ile çıkacak. Samsung’un telefon için iki yıl yazılım güncellemesi ve dört yıl güvenlik güncellemesi desteği sunacağı biliniyor.

167.3 x 77.3 x 8.0 mm boyutlarındaki telefon, tartıda 196 gram çekiyor. Parmak izi tarayıcısı kenarına yerleştirilen telefonda ekstra güvenlik için Samsung Knox Vault yazılımı da mevcut.

Samsung Galaxy A06, 4 GB RAM ile gelecek

MediaTek Helio G85 işlemciye 4 GB RAM eşlik edecek. Depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olacak. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 1 TB daha eklenebilecek. Telefonda Dolby Atmos ses desteği de mevcut olacak.

Galaxy A06’nın fiyatı henüz bilinmese de, yakında beklenen resmi duyurunun yapılmasıyla birlikte bu bilginin de gün yüzüne çıkması bekleniyor.