Teknoloji

Samsung, ilk 3nm çipini tanıttı: Exynos W1000

samsung exynos w1000

Samsung, sonunda ilk 3nm çipi olan Exynos W1000’i duyurdu. Samsung’un en gelişmiş üretim süreciyle üretilen bu güçlü çipin, Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra modellerinde kullanılması bekleniyor. Bu yeni çipin tanıtılması, giyilebilir teknoloji dünyasında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Exynos W1000 ile performans ve verimlilikte yeni bir seviye

Exynos W1000, 1x Cortex-A78 ve 4x Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan beş çekirdekli güçlü bir CPU’ya sahip. Samsung, bu yeni CPU’nun uygulama başlatma sürelerini Exynos W930’a göre 2.7 kat daha hızlı hale getirdiğini ve uygulama geçişlerini hızlandırdığını iddia ediyor. Tek çekirdek performansı 3.4 kat, çoklu çekirdek performansı ise 3.7 kat daha hızlı.

Bu çip, ARM’nin Mali-G68 MP2 GPU’sunu kullanıyor ve 640 x 640 piksel çözünürlükteki ekranları destekleyebiliyor. Ayrıca entegre 32GB dahili depolama alanına sahip.

Samsung, boyutunu küçültmek ve performansını artırmak için birçok yeni teknoloji kullanmış durumda. Fan-out panel-level packaging (FOPLP) teknolojisi, güç verimliliğini ve ısı dağılımını artırmak için kullanılmış. Ayrıca, RAM ve depolama, aynı çip üzerinde yerleştirilmiş embedded package-on-package (ePOP) teknolojisiyle entegre edilmiş. Güç yönetim entegre çipinin (PMIC) aynı pakete yerleştirildiği system-in-package (SiP) teknolojisi de kullanılmış.

Exynos W1000, daha detaylı ve daha iyi renklerle Always on Display (AoD) modu için 2.5D ekran özelliğine de sahip. Bluetooth LE ses desteği ve LPDDR5 RAM ile güç tasarrufu da sağlanmış. Bağlantı özellikleri arasında 4G LTE, Bluetooth, Wi-Fi b/g/n, GPS ve NFC bulunuyor.

Önceden çıkmış birçok habere göre Exynos W1000; Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra modellerinde kullanılacak. Exynos W1000’deki yeni teknolojiler sayesinde, bu yeni Samsung akıllı saatlerin tek bir şarjla 2-3 gün boyunca dayanabileceği belirtiliyor.

Samsung’un Exynos W1000 çipi, giyilebilir teknoloji alanında performans ve verimlilikte önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Galaxy Watch serisinde bu çipin sunduğu gelişmelerle kullanıcılar, daha uzun pil ömrü ve daha hızlı performansın keyfini çıkaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER