Samsung, geçtiğimiz şubat ayında Galaxy S9 ile birlikte AR Emoji adlı özelliği çıkarmıştı. Birçok kişi bunun Apple’ın Animoji özelliğine verdiği bir cevap olduğunu düşünmüştü. Samsung, geçtiğimiz hafta aldığı bir patent ile AR Emoji’nin arkasındaki tek motivasyonun Apple’a rakip bir özellik çıkarmak olmadığını gösteriyor. AR Emoji, canlı video yayınlarında yaşanabilecek bant genişliği sorunlarıyla da mücadele edebilir.
Patently Mobile’a göre, 2013 yılında Samsung, yakın gelecekte de canlı video yayınlarında bant genişliği sorunlarının devam edebileceğini öngörmüş. Buna bağlı olarak, kullanıcıların birbirleriyle, yüzlerinin üç boyutlu modellerini kullanarak görüntülü sohbet gerçekleştirebileceği sistemin patenti için başvuruda bulunmuş.
Söz konusu patent, mevcut video iletişim sistemlerinin genel olarak yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor. İşaretin bir başka cihaza iletilmeden önce tüm görüntü sekanslarının üretilmesi ve sıkıştırılması gerektiği için genellikle yüksek gecikmenin olduğuna vurgu yapıyor. Ayrıca insanların video sohbet sırasında göz teması kuramadığını, çünkü kameranın doğrudan ekrana monte edilmediğini de dile getiriyor.
Öte yandan, “Bant genişliği azalırken, kullanıcının gerçeğe benzerliğini, yüz ifadelerini ve hareketlerini gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilen bir görsel iletişim sistemine ihtiyaç duyulmaktadır.” şeklinde eklemede bulunuyor.
Şu anda AR Emoji özelliği sayesinde kendinize ait bir simge fotoğraf oluşturabilir, daha sonra bunu görüntüler veya GIF animasyonlar olarak paylaşabilirsiniz. Ancak henüz video sohbet için bu özellik kullanılamıyor. Eğer alınan patent AR Emoji’ye uygulanabilirse, insanlar birbirlerine doğrudan bakmadan, sanal görüntüleri üzerinden görüntülü görüşmeler gerçekleştirebilecektir.