Manşetler

Samsung Android 14 güncellemesini alacak ilk cihazlarını açıkladı

galaxy z flip 5 inceleme samsung android 14

Samsung Android 14 ve One UI 6 dağıtımına Avrupa’daki Galaxy S23 serisi cihazlarıyla başlamıştı. Şirket şimdi de önümüzdeki birkaç aylık süre içinde Android 14 güncellemesini alacak telefonlarının listesini duyurdu. Güney Koreli şirket, Android 14 güncellemesiyle Google’ın sunduğu yeniliklere ek olarak, One UI 6 ile birlikte başka yenilikler de getiriyor.

Samsung tarafından paylaşılan ve pek uzun olmayan listeye göre, Android 14 dağıtımı geçtiğimiz birkaç yıl içinde çıkan amiral gemisi telefonlar, katlanabilir ekranlı cihazlar ve A serisinden bazı telefonlarla başlayacak. Teknoloji devinin açıkladığı listedeki cihazların hepsinin 2020 ve sonrasında kullanıcılarla buluştuğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy S23 serisinin Android 14 güncellemesini almaya başladığı zaten biliniyor. Galaxy S22, S21 ve S20 serilerinin üyeleri de kısa süre içinde en yeni Android ve One UI sürümleriyle güncellenecek. Bunlara ek olarak; Samsung’un şimdiye kadar piyasaya sürdüğü neredeyse tüm katlanabilir telefonlar Android 14 güncellemesini alacak.

Samsung Android 14 güncellemesini Galaxy Z Fold 5, Z Fold 4, Z Fold 3, Z Fold 2, Z Flip 5, Z Flip 4, Z Flip 3, Z Flip 5G ve Z Flip’te kullanıcılarla buluşturacak. Listeyi tamamlayan cihazlar ise Galaxy Note 20 serisi, Galaxy A54 ve A53 olacak.

Samsung Android 14 listesini henüz tamamlamadı

Listede yer alan cihazların kısa süre içinde Android 14 ve One UI 6 güncellemesini alması bekleniyor. Şirket geçtiğimiz yıl Android 13 ve One UI 5 dağıtımı konusunda oldukça hızlı hareket etmişti. Benzer bir durumun bu yıl da tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

Samsung Android 14 güncellemesini alacak cihazlar listesini henüz tamamlamış değil. Şirketin mevcut güncelleme politikası, bu listenin ciddi şekilde uzayacağını gösteriyor. Ancak Samsung şimdilik sadece bu cihazların güncelleneceğini duyurmakla yetindi.

İLGİLİ HABERLER