Manşetler

Samsung’dan açık bir Galaxy Note 9 sızıntısı

samsung galaxy note 9

samsung galaxy note 9

Samsung’un Yeni Zelanda birimi, web sitesi üzerinden Galaxy Note 9 için ön sipariş duyurusunu yanlışlıkla gerçekleştirdi. Halbuki telefon henüz resmen duyurulmadı. Şu anda erişime kapalı olan sayfada “Süper güce merhaba deyin” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj yer alıyordu. Aynı zamanda “onu ilk deneyimleyenlerden biri olun” şeklindeki bir ibareyle de kullanıcılar ön siparişe çağırılıyordu.

Teknoloji devinin bu tarz sızıntıları resmi ürün lansmanlarından önce gerçekleştirdiğine daha önce de tanık olmuştuk. Durum bu sefer de farklı olmadı. Ön sipariş sayfası Samsung’un Yeni Zelanda’daki müşterilerine gönderdiği bir e-posta bülteninin parçası gibi görünüyordu. Ön sipariş düğmesine tıklayan kullanıcılar bir hata sayfasıyla karşılaşıyordu.

Fotoğraf ise daha önce Note 9 ile ilgili olarak gördüğümüz diğer pek çok sızıntıyı doğruluyor. Note 8’e her açıdan oldukça benzeyen bu cihazda kulaklık jakı, USB-C portu, çift arka kamera ve arkada parmak izi okuyucusunun bulunduğu görünüyor. Telefonun mavi renkli versiyonunu, sarı renkli kapasitif ekran kalemiyle birlikte sadece arkadan görebiliyoruz.

Bundan bir hafta önce Samsung, yeni bir Galaxy Watch ürününü de web sitesi üzerinden sızdırmıştı. Bu sızıntı kazara gerçekleşmiş gibi görünüyordu, çünkü Samsung bu sızıntının ortaya çıkmasının hemen ardından sayfayı web sitesinden kaldırmıştı. Son zamanlarda bu tarz olaylar Samsung’un başına sıkça geliyor. Geçtiğimiz şubat ayında Samsung Galaxy S9’a ait bir lansman videosu tamamıyla sızmıştı. Bu sayede telefonun özelliklerini lansman etkinliğinden önce öğrenme fırsatı elde etmiştik.

Pazarlama faaliyetlerinden kaynaklanan sızıntılar sadece Samsung’un başına gelmiyor. Apple da bir keresinde iPhone 7’nin duyurusunu Twitter üzerinden yanlışlıkla gerçekleştirmişti. Etkinliğin başlangıcı sırasında gerçekleşen bu sızıntıda telefonun ön sipariş tarihi bilgisi de yer alıyordu. Bu durum etkinliğin heyecanını bir nebze olsun götürmüştü.

İLGİLİ HABERLER