Teknoloji

Samsung yeni 50 MP, 200 MP, 320 MP ve 440 MP kamera sensörleri hazırlıyor

galaxy s23 ultra samsung galaxy s24 ultra

Teknoloji duyumcusu Revegnus X tarafından yapılan paylaşıma göre; Samsung, dört yeni kamera sensörü üzerinde çalışıyor. 50 megapiksel GN6, 200 megapiksel HN7, adı bilinmeyen 320 megapiksel bir sensör ve 440 megapiksel HU1 önümüzdeki dönemde akıllı telefonlarda kullanıcılarla buluşacak. Paylaşımda bu sensörlerin Galaxy cihazları yerine diğer üreticilerin telefonlarında kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtiliyor.

50 megapiksel çözünürlüklü GN6, bu dörtlünün en ilginç üyesi olacak gibi görünüyor. 1 inçlik bu sensörün 1.6µm büyüklüğünde piksellere sahip olması ve bu sensörün Sony’nin 1 inç IMX989’uyla yarışması bekleniyor. Bu sensörün şirketin telefonları için fazla pahalı olacağı ve bu nedenle diğer üreticilerin cihazlarına yerleştirileceği söyleniyor.

440 megapiksel çözünürlüklü HU1 sensörün ise akıllı telefonlar için olmayabileceği belirtiliyor. Bu sensörün otomotiv sektöründe veya diğer endüstrilerde kullanılabileceği iddia edilse de, henüz bu konuda net bir işaret gelmiş değil.

320 megapiksel çözünürlüklü sensörün geliştirme süreci tamamlandığında Galaxy S serisi için uygun olabileceği söyleniyor. Ancak bunun için uzun bir süre beklemek gerekecek. Zira Revegnus X’e göre, Galaxy S26 Ultra’dan önce bu sensörü görmek mümkün olmayacak.

Samsung HN7’yi S25 Ultra’da kullanabilir

200 megapiksel çözünürlüklü HN7 sensörün ise ilk başta Galaxy S25 Ultra için planlandığı, ancak bu sensörde Galaxy S23 Ultra’daki 200 megapiksel HP2’ye kıyasla daha büyük piksellerin bulunacağı ve görüntü kalitesinin hatrının ciddi şekilde iyileşeceği söyleniyor. Ancak tıpkı 1 inç sensör gibi, bu sensörün de Samsung’un kendi telefonlarında kullanım için pahalı olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER