Eğlence

Ünlü yönetmen Rian Johnson’dan ilginç Apple açıklaması

rian johnson knives out

Dizi ve filmlerde ürün yerleştirmesi yapılması çok uzun yıllardır devam eden bir yaklaşım. Artık filmlerde ve dizilerde markaların logolarını veya isimlerini görmek oldukça doğal bir durum. Ancak hiçbir şirket, negatif çağrışımlarla birlikte anılmak istemiyor. Yönetmen Rian Johnson, Apple‘ın da bu şirketlerden biri olduğunu belirtti.

Star Wars: The Last Jedi ve Knives Out (Bıçaklar Çekildi) gibi filmlerin yönetmeni olan Johnson, Apple’ın ürün yerleştirme konusunda oldukça katı şartlar uyguladığını ve kötü karakterlerin kendi ürünleriyle görünmesine izin vermediğini dile getirdi.

Vanity Fair için Knives Out’tan bir sahne çözümlemesi yapan Johnson, şu ifadeleri kullandı: “Apple, filmlerde iPhone kullanmanıza izin verir. Ancak, burası çok önemli, bir gerilim filminde kötü karakteri elinde iPhone ile göremezsiniz.”

Johnson sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir sırdı ve filmlerinde kötü karakter olan tüm yönetmenlerin şu anda beni öldürmek istediğine eminim.”

Rian Johnson bir sırrı açık etmiş gibi konuşsa da, sözlerinin sürpriz olmadığını söylemek gerekiyor. Apple’ın Apple TV Plus’taki orijinal içeriklerde bile cihazlarının gösterimi konusunda hassas olduğu biliniyor.