Teknoloji

Redmi, Snapdragon 8 Serisi işlemcili oyun tableti üzerinde çalışıyor

redmi pad pro

Redmi, Mayıs 2024’te Çin’de Pad Pro modelini tanıtarak tablet serisini güçlendirmişti. Snapdragon 7s Gen 2 işlemciye sahip olan bu model, Redmi’nin en güçlü tableti olarak piyasaya sürüldü. Ancak son zamanlarda güvenilir bir kaynak olan Digital Chat Station’ın (DCS) Weibo’da paylaştığı yeni bir bilgiye göre, marka şimdi de oyun odaklı bir tablet üzerinde çalışıyor.

Ağustos ayında paylaşılan ilk sızıntıya göre, Redmi kompakt tasarıma sahip bir amiral gemisi tablet geliştiriyordu ve cihazın bir LCD ekrana sahip olacağı belirtilmişti. O dönemde cihazın prototip aşamasında olduğu ve 2025 yılında piyasaya sürüleceği bilgisi verilmişti. Şimdi ise DCS, aynı cihazdan bahsediyor ve bu kez tabletin özellikle oyun performansına odaklanacağını ve Snapdragon 8 serisi bir işlemci ile donatılacağını iddia ediyor.

Yeni Redmi oyun tableti, performans açısından Xiaomi’nin Pad 7 serisini bile geride bırakabilir. Pad 7 serisinin, Pad 7 ve Pad 7 Pro olmak üzere iki modelle piyasaya sürüleceği ve bu modellerin sırasıyla Snapdragon 8 Gen 2 ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemcilerle donatılacağı rapor ediliyor. Her iki modelin de 11,16 inç büyüklüğünde LCD panellere sahip olacağı belirtiliyor.

Redmi oyun tableti üstünde çalışan tek şirket değil

Son dönemde oyun tabletlerine olan ilgi artmış durumda. Örneğin, Nubia kısa süre önce Çin’de Red Magic Nova adını verdiği bir oyun tabletini tanıttı. Bu cihaz, 10,9 inç LCD ekran, Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version çipseti ve 10100 mAh pili ile dikkat çekiyor. Ayrıca 120W hızlı şarj desteği ile 3999 yuan (19408 TL) fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Redmi’nin geliştirdiği yeni oyun tabletinin de benzer bir özellik setine sahip olması bekleniyor. Ancak, cihaz hakkında daha fazla detay henüz netleşmiş değil. İlerleyen dönemde cihazla ilgili daha fazla bilginin ortaya çıkması muhtemel.