Manşetler

Video: Redmi Note 9 Pro Kutusundan Çıkıyor

redmi note 9 pro kutu açılımı

Redmi Note 9 Pro
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Redmi Note 9 Pro, mayıs ayının sonlarına doğru 3299 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Elimize de 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızaya sahip olan bir adet Note 9 Pro ulaştı. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede bu akıllı telefon ile ilgili merak ettiklerinize cevap vereceğiz. Ancak öncesinde kutu açılımı yapıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz.

Beyaz renkli ve şık görünen bir kutuda gelen Redmi Note 9 Pro’nun kutusunun hemen dışına Türkçe kullanım kılavuzu ve garanti belgesi yerleştirilmiş. Kapağı kaldırdığımızda ise bizi önce kalın bir zarf karşılıyor. Bunun içinde İngilizce kullanım kılavuzu ve garanti belgesinin yanı sıra bir adet şeffaf kılıf mevcut. Böylelikle kılıf için ek bir masraf yapmanıza gerek olmayacaktır. Üstelik bu şeffaf kılıfın USB-C portuna denk gelen bölümünde de bir kapak var. Bu sayede USB-C portu şarj veya bağlantı için kullanılmadığı zamanda kapalı tutulabilir.

Redmi Note 9 Pro’nun tropikal yeşili olarak adlandırılan bir versiyonu elimizde. Arka yüze baktığımızda iki farklı renk tonunun olduğunu görüyoruz. Telefonun önü ve arkası Gorilla Glass 5 camla korunuyor. Ekrana da koruyucu film yerleştirilmiş. Kenarlar ise plastikle çevrelenmiş. Sağ kenarda parmak izi okuyucusunun entegre edildiği güç butonu var. Ses tuşları da bunun üstünde. Alt kenarda da mikrofon ve hoparlörü görüyoruz.

Kutudan çıkan diğer parçalara baktığımızda 30W hızlı şarj adaptörü ve USB-C – USB-A kablosunu görüyoruz. Tıpkı Redmi Note 9’da olduğu gibi bu telefonun kutusundan kulaklık çıkmıyor. Ancak 3.5mm kulaklık jakı bulunduğu için istediğiniz kulaklığı kullanma konusunda özgürsünüz.

Redmi Note 9 Pro kurulumunu birkaç dakikada tamamlayabilirsiniz. Google hesabı bilgilerini girmenin yanı sıra Mi hesabına da giriş yapabilir, bilgilerinizi Xiaomi’nin bulutuna da aktarabilirsiniz. Ayrıca ilk kurulum sırasında kullanacağınız temayı da seçebilirsiniz. Redmi Note 9’da seçtiğimiz Klasik ile Redmi Note 9 Pro’da seçtiğimiz Sınırsız adlı tema arasında bazı farklar var. Bunun dışında kurulum sırasında parmak izi de ekleyebilirsiniz. Parmak izini eklerken kenardaki parmak izi okuyucusuna erişme konusunda az da olsa sıkıntı yaşadığımızı belirtmeliyiz. Telefonun kenarını parmak ucunuzla yoklarken güç butonunu ayırt etmeniz o kadar kolay değil.

Kurulum sonrasında MIUI 11 kullanıcı arayüzü karşımıza çıkıyor. Bu da Android 10’un üstünde geliyor. Çok yakında MIUI 12’nin de geleceğini tahmin ediyoruz. Ana ekranın en solundaki panelde çeşitli uygulamalardan derlenen bilgiler ve içerikler bir araya getiriliyor. Bunun dışında çeşitli Google ve Mi uygulamaları da yüklü bulunuyor.

Çok yakında yayınlayacağımız Redmi Note 9 Pro incelemesi ile birlikte bu telefonla ilgili detayları aktaracağız. Sorularınızı sosyal medya hesaplarımız veya YouTube üzerinden bize iletebilirsiniz.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.