Teknoloji

Redmi Note 14 serisi hakkında ilk resmi detaylar paylaşıldı: Geliştirilmiş pil ömrü ve dayanıklılık onaylandı

a101 21 mart 2024 redmi note 13 pro 14

Redmi, Çin pazarında piyasaya sürülecek olan Redmi Note 14 serisi üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Note 13 serisini tanıtan marka, Note 14 modellerinin 3C sertifikasını aldığını ve bu serinin bu ayın ikinci yarısında tanıtılacağını doğruluyor. Son olarak Redmi Genel Müdürü Wang Teng Thomas, yeni nesil Note serisinin gelişine dair ipuçlarını Weibo üzerinden paylaştı. Thomas’ın yaptığı son paylaşımlar, Note 14 serisinde beklenen iyileştirmeler hakkında bazı önemli bilgileri gözler önüne seriyor.

Thomas, Weibo üzerinden yaptığı paylaşımda, yeni Redmi Note modellerinin IP68 sertifikasıyla geleceğini doğruladı. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıl tanıtılan Redmi Note 13 Pro+ modeli, IP68 sertifikasına sahip bir kasayla piyasaya sürülmüştü. Ancak, Note 13 Pro ve Note 13 modelleri IP54 sertifikasıyla gelmişti. Bu yıl da üst seviye Note 14 Pro+ modelinin IP68 sertifikasına sahip olacağı kesinleşmiş gibi görünüyor. Ancak Note 14 Pro modelinin aynı sertifikayı alıp almayacağı henüz net değil.

Daha yeni bir Weibo paylaşımında Thomas, Note serisinin yeni modellerinin dayanıklılık ve batarya ömrü gibi alanlarda iyileştirmeler sunacağını belirtti. Apple’ın iPhone 16 serisinde olduğu gibi, bu gelişmeler kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek. Geçen yıl piyasaya çıkan Note 13 Pro modeli, 5100 mAh kapasiteli bir bataryayla ve 67W hızlı şarj desteğiyle gelmişti. Note 13 Pro+ modeli ise biraz daha küçük, 5000 mAh bataryaya sahipti ancak 120W hızlı şarj desteği sunuyordu. Note 14 Pro ve Note 14 Pro+ modellerinde ise daha büyük bataryaların kullanılabileceği düşünülüyor.

Redmi Note 14 Pro ve Pro+ daha güçlü özelliklerle geliyor

Son raporlara göre, Note 14 Pro ve Note 14 Pro+ modelleri 1.5K çözünürlükte ve 120Hz yenileme hızına sahip kavisli kenarlı OLED ekranla donatılacak. Her iki modelin arka tarafında ise 50 megapiksellik üçlü kamera kurulumu bulunacak. Note 14 Pro modelinin yeni tanıtılan Snapdragon 7s Gen 3 işlemcisini kullanması beklenirken, Pro+ modelinin ise Dimensity 7350 yonga seti ile gelmesi öngörülüyor. Ayrıca bu modellerden birinin 90W hızlı şarj desteği sunabileceği belirtiliyor.

Yeni Redmi Note 14 serisinin bu ay içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Gelişmiş dayanıklılık, daha güçlü batarya performansı ve yüksek hızlı şarj desteği gibi özellikler, bu seriyi kullanıcılar arasında oldukça popüler hale getirebilir.