Teknoloji

Redmi Note 14 Pro’nun önemli teknik özellikleri kapsamlı sızıntıyla görüldü

redmi note 14 pro

Redmi, Note 14 Pro serisini 26 Eylül’de Çin’de düzenleyeceği özel bir etkinlikle tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak bu lansman öncesinde, serinin en dikkat çeken modellerinden biri olan Redmi Note 14 Pro’nun teknik özelliklerine dair iddia edilen bir bilgi sızdırıldı.

Sızıntıya göre, Note 14 Pro Qualcomm’un Snapdragon 7s Gen 3 işlemcisiyle donatılacak. Bu işlemciye 8, 12 veya 16 GB LPDDR5 RAM seçenekleri eşlik edecek. Depolama konusunda ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB UFS 3.1 depolama seçenekleri sunulacak. Telefon, 6.67 inç boyutunda AMOLED bir ekrana sahip olacak ve bu ekran1220 x 2712 piksel çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı ve 2.500 nit tepe parlaklığı gibi özelliklerle gelecek. Ayrıca 5500 mAh kapasiteli bir pille birlikte 67W hızlı kablolu şarj desteği de bulunacak.

Redmi Note 14 Pro’nun kamera özellikleri de dikkat çekiyor. Telefonun arka tarafında 50 MP ana kamera, 12 MP büyük ihtimalle ultra geniş açılı bir kamera ve 2 MP’lik bir kamera (makro ya da derinlik sensörü olabilir) bulunacak. Ön tarafta ise selfie tutkunları için 16 MP’lik bir kamera yer alacak. Telefon, toza ve suya karşı dayanıklılık sunan IP68 sertifikasına sahip olacak ve 190 gram ağırlığında olacak.

Redmi, bu bilgilerin resmiyet kazanması için şimdiden heyecan uyandırmaya başladı. Marka, tanıtım öncesi sızdırılan resmi görsellerle telefonun arka tasarımında önemli değişiklikler yapıldığını gözler önüne serdi. Yeni nesil Note serisinin arka kısmı, Redmi Note 13 serisinden oldukça farklı görünüyor.

Redmi Note 14 Pro birkaç ay içinde dünyaya açılacak

26 Eylül’deki lansman yalnızca Çin pazarı için gerçekleştirilecek. Ancak, geçmiş deneyimlere dayanarak, Redmi Note 14 Pro ailesinin birkaç ay içinde uluslararası pazara sunulması bekleniyor.

Redmi’nin bu yeni modelinin global pazarda nasıl bir yankı uyandıracağı ve kullanıcılardan nasıl bir ilgi göreceği merakla bekleniyor. Özellikle yüksek parlaklık değeri ve güçlü teknik özellikleriyle dikkat çeken bu model, orta segment telefon pazarında önemli bir yer edinebilir.