Teknoloji

Redmi Note 14 Pro’nun yüksek şarj hızı için resmi doğrulama geldi

redmi note 13 pro poco x6

Redmi Note 14 Pro önümüzdeki dönemde tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Tanıtım için bekleyiş devam ederken, Note 14 Pro için gerekli resmi sertifikalar da bir taraftan toplanıyor. 3C’nin kayıtlarına göre, akıllı telefon 90W hızlı şarj desteğiyle gelecek. Bunun Note 13 Pro’nun 67W şarj desteğine kıyasla bir sıçrama olduğu söylenebilir.

Akıllı telefon, 3C’nin kayıtlarına 24115RA8EC model numarasıyla girmiş durumda. Bu model numarasının sonundaki “C” harfi, söz konusu versiyonun Çin’de satılacağı anlamına geliyor.

Redmi Note 14 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3 işlemcinin bulunması bekleniyor. Söz konusu işlemcinin duyurusu bu hafta içinde yapılmıştı. Eğer bu beklenti gerçeğe dönüşürse; Note 14 Pro, Snapdragon 7s Gen 3 işlemciyle gelecek ilk telefon olacak.

redmi note 14 pro

Redmi Note 13 Pro, Snapdragon 7s Gen 2 işlemci taşıyor. Snapdragon 7s Gen 3, Gen 2’ye kıyasla yüzde 20 daha hızlı CPU, yüzde 40 daha hızlı GPU ve yüzde 30 daha iyi yapay zekâ performansı vadediyor.

Redmi Note 14 Pro dünyaya farklı bir kamera sistemiyle açılacak

Redmi Note 14 Pro’nun küresel versiyonunun üç arka kamerayla gelmesi bekleniyor. Bu üç sensörden biri telefoto lens olacak. Çin’de satılacak versiyon ise makro kamera taşıyacak.