Teknoloji

Redmi Note 14 Pro 4G’nin temel özellikleri sızdırıldı

redmi note 14 pro

Xiaomi, 5G destekli Redmi Note 14 Pro modelini duyurmuştu. ancak şimdi 4G özellikli bir versiyonun da yolda olduğu anlaşılıyor. Bu yeni model, ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından 24116RACCG model numarasıyla sertifikalandırıldı. Model numarasının sonundaki “G” harfi, bu cihazın küresel pazar için üretildiğine işaret ediyor.

Sızdırılan bilgilere göre Redmi Note 14 Pro 4G, 6.67 inç büyüklüğünde, 1080×2400 çözünürlüğünde bir pOLED ekrana sahip olacak. Cihazın 8GB ve 12GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunacağı, depolama alanında ise 128GB, 256GB ve 512GB kapasiteleriyle piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Ayrıca bu modelin 5500 mAh’lik bir pile sahip olacağı söyleniyor. İşletim sistemi tarafında, Android 14 tabanlı HyperOS 1.0 arayüzü ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

Redmi Note 14 Pro 4G daha güncel bir işlemciyle gelebilir

Cihazın işlemcisi henüz netleşmiş olmasa da, MediaTek yonga seti ile donatılacağı tahmin ediliyor. Hatırlatmak gerekirse, Redmi Note 13 Pro 4G, Helio G99 Ultra işlemcisini kullanıyordu. Bu bağlamda Note 14 Pro 4G’nin Helio G100 gibi daha güncel bir yonga setine geçiş yapabileceği konuşuluyor.

Redmi Note serisi, Xiaomi’nin fiyat-performans odaklı cihazlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 4G modeliyle, daha uygun fiyatlı bir seçenek sunarak, 5G ihtiyacı olmayan kullanıcıları hedef alması bekleniyor. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda, bu cihazın büyük ilgi görmesi sürpriz olmayacaktır. Bununla birlikte MediaTek’in hangi işlemcisinin kullanılacağı ve cihazın tam çıkış tarihi gibi detaylar ilerleyen günlerde netleşecektir.